Klus geklaard !

Vrijdag 20 maart 2009 – Bruineveld: DWB-KBC

Een chaotische avond waarbij alles wat maar kan mislopen, ook mis loopt. Truitjes te laat, omdat ze in de fille op Mechelsesteenweg zitten,  geen ballen, de tegenstander geraakt niet op tijd voltallig, want ze zitten vast op de E314, en bij DWB vallen er afzeggingen op het laatste moment. Ondanks een ploeg jonge tegenstanders, behaalt DWB toch een ruime overwinning.

De materiaalmeester had een match geleden andere verplichtingen en dat laat zich voelen. Ook wat betreft de omkadering van een match zijn de automatismen bepalend. Er is altijd water bij een thuismatch. De materiaalmeester zorgt ervoor dat er ballen zijn en dat ze voldoende druk hebben. En door het zorgvuldig bijhouden van de beurtrol voor de was, is er ook elke week de zekerheid dat er truitjes zijn. Wie ze wast, moet maar aan één ding denken, ze meebrengen voor de volgernde match. Als de materiaalmeester er niet bij is, durven de truitjes wel eens vergeten worden en degene die dan het langst blijft hangen in de kantine, is de klos. Dit maar als pleidooi om de materiaalmeester in ere te houden. Maar nu de belangrijker zaken.

Op de lijst staan er een massa spelers. Omdat KBC al had laten weten dat ze met te weinig volk zouden zijn, was dit geen probleem. DWB zou wel zorgen voor aanvulling. De praktijk pakt vaak anders uit dan de theorie. Louis ligt ziek – welke ziekte is niet duidelijk : vermoeidheid, te veel stella’s gedronken op de stage, verkoudheid, wie zal het zeggen – in bed volgens zijn broer Paul. Zo komt ook zijn schoonbroer niet opdagen. Met een beetje pech geraken we zo misschien niet aan voldoende spelers voor een volledige ploeg DWB’ers, laat staan dat we er nog enkelen kunnen afstaan. Waar zijn trouwens de ballen? Zonder ballen kunnen we moeilijk voetballen. Luk Delrue heeft ze na vorige match meegenomen, maar heeft niet het automatisme om ze ook mee te brengen. En de truitjes? Koen Van Wichelen zit vast in een file. De materiaalmeester zal dan maar na veel aandringen en met behulp van de Johans fiets de reserve truitjes ophalen. Gelukkig niet al te ver. Maar komt het er nog wel op aan, met al die vertragingen. KBC wacht ook nog op de rest van de ploeg, die vastzit op de E314. Tijd zat dus.

Het zal rond de negenen zijn als Jan de match eindelijk op gang kan fluiten. Peter en Steven depaneren de tegenstander en zullen proberen zo vlug mogelijk het verschil te maken.

KBC begint in elk geval stevig aan de match. Ze zijn jong en ze willen wat. Van meetafaan zetten ze DWB onder druk, maar het is een steriel overwicht dat mooi wortdt opgevangen door het middenveld en de verdediging van DWB. Paul toont zich een waardige doublure van Jos en Bram als libero. Er is geen doorkomen aan. Paul vangt elke aanval op en probeert telkens goed uit te verdedigen, door elke speler in het spel te betrekken. Het spel gaat vlot op en af, de aanvallen volgen mekaar op in de beide richtingen, met een licht overwicht van DWB. Tot een misverstand  en een kleine desorganisatie in de gelederen van DWB fataal afloopt. KBC glipt door de mazen en kan besluiten op doel waar Ruben naast de bal graait en een KBC’er die gevolgd is, de bal toch over de doellijn krijgt. Dat noemen ze een koude douche.

DWB laat het niet aan zijn hart komen. De aftrap is nog niet helemaal koud of Koen Van Wichelen kan met een strak schot vanop 25 meter de keeper van KBC het nakijken geven. Met een ferme streep belandt de bal mooi in de linkerhoek van het doel. Situatie rechtgezet, stand 1-1. We kunnen opnieuw beginnen.
KBC is ondertussen voltallig. Het spel wordt even stilgelegd zodat ieder zijn plaats kan innemen op of naast het veld.

DWB gaat verder op het elan en bedreigt voortdurend het doel van KBC, zonder resultaat evenwel. Het blijft 1-1 tot aan de rust.
Hoewel er water voorradig is, heeft niemand er aan gedacht dat ook mee te brengen. Uw dienaar loopt dan maar vlug naar de kleedkamer om de flessen te halen om te voorkomen dat de ploeg krampen krijgt bij een tekort aan water.

De scheids heeft echter geen geduld en fluit de match terug op gang. Steven neemt de plaats in van Johan en Peter vat post op de linkerback in de plaats van Eddie. Het is een pittige, sportieve match met overwicht van DWB. Het begin van de tweede helft dreigt echter een afknapper te worden. Tot tweemaal toe slaagt Ben erin een gemaakte goal niet te maken. Het was moeilijker de goal te missen dan hem te maken, maar hoe sterk iemand soms kan zijn in het maken van doelpunten, zo sterk kan iemand ook zijn in het missen van de goals. Gelukkig zijn er anderen die doeltreffender zijn.

Eenmaal Luk Delrue op corner, perfect voor doel gebracht door Koen Geurts. Dan nog Steven die in het geharrewar de bal voor de voeten krijgt en strak op doel schiet, naast de keeper. Ook Gommers kan nog profiteren van een misser van de tegenstander en het zo afmaken op zijn typische gommersmanier. Tenslotte kan Koen Van Wichelen voor de tweede keer vanop afstand zijn tweede treffer van de avond laten optekenen. Een vlotte voorsprong, niet zo vanzelfsprekend want KBC is een snelle ploeg met veel goede spelers. Het ontbreekt hen wel aan efficientie en dan is het moeilijk om de automatismen van DWB te ontwrichten.

KBC kan nog wel de eer redden met een mooie aanval die schitterend wordt afgerond met een doelpunt vanop links vanuit een zeer scherpe hoek. Ruben heeft de bal waarschijnlijk niet zien aankomen. Maar dit blijft toch voor KBC een magere troost. Ze blijven steken op 5-2 en verliezen ook hun spelmaker die ongelukkig in aanraking komt met een DWB’er en er een gekloven lip aan over houdt.

Een pittig matchke waar de supporters zich konden aan opwarmen. Gelukkig maar, want het was vrij koud aan de zijlijn.

Eindstand: DWB – KBC 5-2

Spelers : Ruben, Roel, Paul, Wouter, Eddie, Peter, Koen Van Wichelen, Steven, Luk Delrue, Johan Nelissen, Ben, Koen Geurts, Gommers
Trouwe supporter : Eddy De Neef.
Scheidsrechter : Jan Heyvaert
Verslaggever : Eddie G.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s