DWB wint oefenpot tegen Tekkel

Vrijdag 6 februari – Bruineveld

De afscheidspaëlla voor Eddy De Neef van vorige zaterdag heeft geen sporen nagelaten. Johan heeft, met dank aan het rekencentrum, een ploegske gelegenheidsspelers kunnen vastleggen. Luisterend naar de naam FC Tackle deed dit niet veel goeds verwachten. Op het veld werd het duidelijk dat het hier om een ploeg ging hun naam waardig, FC Tekkel, veel gekef, kuitenbijtend, maar uiteindelijk niet echt gevaarlijk voor DWB, de pitbull.

Na de vele afgelastingen door slecht winterweer, kregen de boys een extra tegenstander voorgeschoteld. Het gaatje op de kalender kon zo opgevuld worden. De DWB’ers waren zielsgelukkig met dit extraatje en waren gretig om van het voetbal een feest te maken. De boys hadden één speler op overschot. De Neef trotseerde de kou in de dug-out en Steven probeerde zijn opgelopen spierscheur van 6 weken geleden terug de nodige stevigheid en weerstand mee te geven door rondjes te draaien op het domein van Bruineveld.

FC Tekkel maakte indruk op de Boys door hun jeugd. Stevige kerels en een pak jonger dan de gemiddelde leeftijd van DWB. Het zal niet gemakkelijk worden. De taktische richtlijnen werden uitgetekend en de wissels werden vastgelegd. Jan steekt het fluitje in de mond en we zijn vertrokken. Het jonge geweld van de tekkels stuurt de bal onmiddellijk richting het doel van Ruben. Ze zijn snel en enkele spelers zijn ook balvaardig. Het wordt duidelijk dat we hiermee geen gewonnen spel hebben als niet iedereen het kopje erbij houdt. Aanvankelijk is het zoeken naar het te houden mannetje. Er vallen af en toe gaten, maar die worden ofwel opgevuld door libero Bram, gepaard gaan met de nodige decibels richting falende medemaat, ofwel vakkundig opgevangen door keeper Ruben, die opnieuw volledig paraat is.

DWB probeert de bal af te snoepen en in de eigen rangen te krijgen. Dat lukt niet zo vlot, maar wel voldoende om geen open kansen te laten aan de tegenstander, die door snelheid toch het blok van DWB af en toe kan ontwrichten. Louis staat sterk te verdedigen op het middenveld en Luk, Ben en Koen proberen de bal te laten circuleren richting doel van FC Tekkel. Met enkele snelle tegenstoten, bal aan de voet, penetreert Louis herhaaldelijk de achterlinie van de tegenstander die duidelijk geïrriteerd er niet voor terugschrikt het voetje te zetten en onze Louis enkele keren door de lucht doet zweven. Toch allemaal vrij sportief en zonder veel kleerscheuren. DWB heeft vlug door dat met collectief spel en mandekking deze tegenstander te nemen is. DWB is een sterk geöliede machine, die op mekaar ingespeeld is en zo de tegenstander, die aardig kan voetballen, maar niet echt een geheel vormt, opvangt en het spel naar zich toetrekt. Langzaam maar zeker, meter per meter wordt het terrein van de tegenstander veroverd. Koen Geurts krijgt de bal toegespeeld vanuit het middenveld, passeert terug naar Gommers, krijgt de bal in de voeten en trekt zich op gang richting doel, waar hij de keeper het nakijken geeft. Opluchting bij DWB. Alle aanvallen kunnen parreren, geen doelpunt tegen krijgen, door het oog van de naald kruipen en dan zelf scoren. Dan zijn ze het gevaarlijkst. De 1-0 staat op het bord en dat geeft moed.

DWB gaat nu door op hetzelfde elan : ballen opvangen en het spel verleggen op de helft van de tegenstander. En Koen Geurts is niet te houden. Hij speelt zich vrij, krijgt de bal mooi toegespeeld en heeft maar binnen te leggen. 2-0, enkele minuten na het eerste doelpunt. Met deze geruststellende tussenstand spelen we rustig verder en maken de eerste helft rond. 

Enkele wijzigingen : Peter komt terug op het veld en neemt de plaats in van Eddie op de linkerback. Johan had al de plaats van Koen Van Wichelen ingenomen op de rechts middenplaats, waardoor Koen de plaats van voorstopper Peter voor zijn rekening nam.

DWB gaat door. Bij wijlen wordt er mooi voetbal op de grasmat getoverd. De tegenstander laat zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden en is af en toe gevaarlijk voor het doel van Ruben. Louis en Paul laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden en bovendien nog jong en krachtig. Ze zijn overal te vinden en dichten elk gaatje. Van onze andere jongster Ben gaat dan weer veel druk uit naar voor. De Tekkels hebben het niet onder de markt. En dan zet plots Louis zijn brommertje in tweede versnelling, vertrekt vanuit de middencirkel met de bal aan de voet naar het doel, passeert iedereen die hij tegenkomt, omspeelt tenslotte de doelwachter en legt zo briljant de 3-0 in de goal. Waar FC tekkel tot nu toe nog kon hopen op een aansluitingstreffer, mogen ze zich nu definitief neerleggen bij de nederlaag. Dit geeft DWB niet meer af. DWB dikt in tegendeel nog zijn voorsprong aan. Twee keer zelfs en dan op corner. Eerst een corner vanop rechts, voor de goal gelepeld door Koen Geurts, in de voeten van Louis die niet aarzelt en zo ook zijn tweede van de avond scoort. Dan even later een tweede corner, maar dan van links, mooi voor de goal gebracht door Ben, waar zowel Luk Delrue als Koen Van Wichelen klaar staan om binnen te koppen. Het is de eerste die de klus klaart.

Nu nog gaan voor de nul. Louis heeft intussen zijn plaats afgestaan aan Eddie en Jan geeft het fluitje door aan Steven, die zo al vervroegd kan proeven van het voetbal, zij het dan als scheidsrechter en nog niet als spelverdeler. De Tekkels geven niet op en dringen langs alle kanten door in het strafschopgebied van DWB. Dat levert hen een strafschop op na foutief afstoppen binnen de zestien meter. Steven aarzelt niet en legt de bal op de stip. De tekkels zijn dit blijkbaar niet gewoon, want niemand dient zich aan om de klus te klaren. Na enig aarzelen duikt er toch een chinese vrijwilliger op die onze Ruben het nakijken geeft. 5-1. Nu toch alles nog even tegenhouden. Paul zoekt alle hoeken op en wordt zo door een tegenstander zwaar gehavend aan de knie. Exit Paul. (Achteraf gezien zal het nogal meevallen. Het was een afschamper van de studs op de knie van Paul. Het had erger kunnen zijn.) DWB maakt de nog erg lange minuten vol met 10 dapperen en kan met de eindstand, 5-1, de kleedkamers opzoeken. Een prettige voetbalavond, met een sportieve en moeilijk te bespelen tegenstander. Een ploeg om in te passen in het normaal circuit.

Eindstand: DWB – Tekkel 5-1

Speelden mee : Ruben, Paul, Peter, Bram, Eddie, Koen Van Wichelen, Johan nelissen, Luk Delrue, Louis, Ben, Koen Geurts en Luk Gommers.
Scheidsrechter : Jan die zich na 3/4 van de match laat vervangen door Steven.
Supporter : Eddy De Neef.
Speler in voorbereiding op zijn rentree : Steven.

Verslaggever van dienst: Eddie Gijbels

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s