Afscheid Eddy De Neef als DWB-doelman

Na een goede 20 jaar dienst als doelman en webmaster van DWB werd Eddy De Neef vorige zaterdag (31/01/2009) in de bloemetjes gezegd of beter, volgepropt met paella . Plaats van dit gebeuren was het gezellige café op Tervuursevest met de sprookjesachtige naam De Koerier van Navarra. Daar werden we allemaal, Eddy incluis, vergast op paella. We werden op smaak gebracht door enkele vertellingen van de heer des huizes die het geheel wat kaderde. Diezelfde gastheer deed ons het water helemaal in de mond komen door zijn keukengeheimen te onthullen. Hij schotelde ons een live demo voor van hoe de authentieke Valenciaanse paella nu werkelijk bereid wordt. Uiteindelijk gingen we aan tafel en smikkelden en smakkelden tot er niets meer over was.

Tussen al deze bedrijven door zong Jos (zie link voor gedicht) nog de lof van Eddy in een zelf gecomponeerd gedicht waarmee hij zelfs Guido Gezelle, dichter des Vlaamsche Vaderlands, naar de kroon stak. Allen zaten we geboeid te luisteren naar de oorstrelende dichtsels van de DWB-stopper. Voetbal is kunst, nietwaar? Ook Eddy (zie link voor speech) kreeg het woord. Hij maakte, om het met zijn woorden te zeggen, een dwarsdoorsnede van twintig jaar keepersdom bij DWB. Met vallen en opstaan bekleedde hij gedurende twee decennia één van de sleutelposities binnen het elftal van DWB. Na zijn impressies van die twintig jaar weergegeven te hebben, gaf hij symbolisch zijn sleutelpositie door aan zijn opvolger. Die staat voor de haast onmogelijke opdracht dit levende monument te vervangen.

Na deze optredens en het eten werden enkele flessen ontkurkt. Tot in de late uurtjes werd er gezellig gebabbeld en werden allerlei (voetbal)herinneringen opgedist.

Een geslaagd “afscheid” voor Eddy!

RB

links:

gedicht Jos: afscheideddy_speechjos11

speech eddy: speech-eddy-dn

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder voetbal

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s