Plots gaat licht uit bij DWB-Gercy

KESSEL-LO – Een reeks van tien ongeslagen matchen had DWB bij elkaar gevoetbald. Maar op het einde van DWB – Gercy ging plots het licht uit. En in het donker realiseerden tien DWB’ers zich dat een 2-1 nederlaag hieraan een einde had gemaakt.

Het seizoen is al elf speeldagen onderweg. Twaalf DWB’ers zijn opgedaagd om hun reeks van tien ongeslagen wedstrijden voort te zetten. Tegenstander van dienst is Gercy. Een ploeg waarvan DWB nu eens wint, dan weer verliest. Maar na de ruime overwinning tegen SVK en de makkelijke 3-0 tegen Bergop, hebben de Boys er vertrouwen in.

 

Het is een gure vrijdagavond in november. Koude wind en buien natte sneeuw teisteren Bruineveld. Vaste hooligan De Neef heeft vooralsnog geen stadionverbod van zijn dokters gekregen en zit ingeduffeld als een mummie in het sfeervak. Bij afwezigheid van Jan is Eddie Gijbels scheidsrechter.

 

Met enige vertraging komt de wedstrijd aan een gezapig tempo op gang. Het was namelijk even wachten op Steven die dringend naar toilet moest. Lang kan hij echter niet genieten van zijn ontlaste darmen. Al na een dikke vijf minuten valt hij na het nemen van een hoekschop kermend neer. Een spierverrekking. Game over, en Roel die dacht om rustig kou te kleumen op de bank, mag meteen het veld in.

 

Toch laat DWB zich niet ontmoedigen. Integendeel, de Boys nemen de overhand en creëren de beste kansen, zonder ze echter te benutten. En zoals dat dan zo vaak gaat in het voetbal, valt de goal aan de overkant. De voetballende flik van Gercy –inderdaad met snor, zoals het een echte politieagent betaamt– regelt niet alleen het verkeer in Leuven, maar ook op het middenveld van zijn team. Na het matig controleren van een inworp door Delrue, snoept hij de bal af. Slalomt rond twee verdedigers. Kapt Bram uit. En verslaat Ruben met een lage schuiver. Dit kwam echter niet als een complete verrassing. Luttele minuten eerder had dezelfde speler met een afstandsschot al eens de lat geraakt.

 

In de rust voert DWB enkele verschuivingen door. Peter wordt voorstopper. Wouter schuift door naar het middenveld en Roel neemt de positie van rechtsback in. Deze omzettingen leveren direct resultaat op. Eddie is nog bezig om het fluitje dat bij het op gang fluiten van de tweede helft aan zijn lippen is vast gevroren, los te pulken, wanneer Louis de bal doorsteekt naar Ben die met een schot in de verre hoek zijn dertiende goal van het seizoen aantekent.

Maar ook Gercy geeft blijk van veerkracht. Onmiddellijk zetten ze het offensief in en tien minuten lang komt DWB amper over de middenlijn. De DWB-spitsen kunnen rustig een winterslaapje doen. De verdediging daarentegen krijgt het warm, maar houdt stand. Geleidelijk aan neemt de druk van Gercy af. Maar dan slaat het noodlot toe. Bram speelt de bal te kort terug op Ruben. Die rent als een gek zijn goal uit. Maar te laat! De Gercy-spits onderschept de bal… Neen, het noodlot slaat nog niet toe, want hij schiet de bal onbegrijpelijk over. Maar onmiddellijk daarna wel, want bij het uitkomen heeft Ruben zijn lies geblesseerd en hij kan onmogelijk verder.

 

Vermits de bank van DWB net zo leeg is als die van de werkgever van DWB-manager Johan Nelissen, moeten de Boys met tien verder. Wouter wordt geslachtofferd en neemt plaats in doel. Toch lijkt DWB ook met tien makkelijk stand te houden. Tot enkele minuten voor tijd vanuit een hoekschop de afvallende bal voor een speler van Gercy valt, dezelfde die eerder de open kans miste. Zonder nadenken haalt hij uit, en via de paal slaat de bal met het nodige geluk tegen de netten. DWB zet nog wanhopig aan voor een slotoffensief. Maar het licht gaat letterlijk uit. De terreinknechten van OHL doven de lampen en in het donker en de kou moeten de Boys hun tegenstander feliciteren met de overwinning.

 

De eerste nederlaag na tien matchen zonder verlies. Een bittere pil om te slikken. De politieagent probeert ondergetekende nog op te beuren door mee te delen dat er op 12 en 20 december alcoholcontroles in en rond Leuven zijn. Maar dat mag niet veel baten. Te meer omdat met het uitvallen van controlerende middenvelder Steven en doelman Ruben, de kern van DWB wel erg klein wordt en ze dringend op zoek moeten naar spelers zonder club om de heenronde vol te maken. In de winterstop kan men dan naarstig op zoek naar eventuele noodtransfers. Puzzelwerk voor trainer Luc Delrue en manager/spelersmakelaar Johan Nelissen. Even D’Onofrio bellen…?

 

Spelers: Ruben, Bram, Peter, Johan K, Wouter, Roel, Steven (voor efkes toch), Luc D, Ben, Louis, Koen G, Luc G

Arbiter: Eddie Gijbels
Goals DWB: Ben

 

Van uw verslaggever ter plekke: Bram Terryn

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s