DWB geeft Berg Op voetballes

Vrijdag 14 oktober – Bruineveld

Voor de wedstrijd hing er in de kleedkamer een ontspannen sfeertje. Vreemd toch, want vanavond trad DWB aan tegen één van de sterkste tegenstanders uit de reeks, Berg Op. Een serieuze test. Toch de statistieken logen er niet om: de laatste nederlaag van DWB dateert al van het seizoensbegin. De Roodwitten hadden dus geen enkele reden om zich ongerust te maken.

Niettemin was het Berg Op dat het snelst uit de startblokken schoot. Het greep DWB meteen naar de keel. De eerste vijf minuten speelden zich af op de helft van DWB. Een corner van een Berg-Openaar belandde zomaar op het hoofd van een ploegmakker die de DWB-keeper bijna wist te verschalken. De bal werd echter nog in laatste instantie van de lijn gekeerd.

DWB was wakker geschud. Het trachtte het laken naar zich toe te trekken en dat lukte. De Berg-Opse spitsen liepen tegen een muur van Roodwitten. DWB speelde achteraan uiterst compact. De ruimtes werden zo klein mogelijk gehouden en een tegenstander in balbezit werd meteen onder druk gezet.

Stopper Jos wierp in zijn eentje een rakettenschild op waar zelfs de Russen jaloers op zouden zijn. Het aantal ballen dat de DWB-libero met het hoofd uit de gevarenzone wegwerkte valt niet op twee handen de tellen. Ook Eddie onderscheidde zich. Zo wist hij op listige wijze de bal te ontfutselen van een losgeslagen tegenstander en voorkwam zo waarschijnlijk een 0-1 achterstand. Roel die na drie weken weer eens present tekende, had het aanvankelijk knap lastig met zijn directe tegenstander maar eenmaal gerodeerd stak hij die in zijn achterzak. En ook Peter die sinds zijn comeback toch al enkele weken op hoog niveau acteert deed zijn naam van kuitenbijter alle eer aan.

Kortom, van achter zat het bij DWB op slot en het zag er niet meteen naar uit de tegenstander uit Berg Op de sleutel zou vinden. DWB kon dus aan aanvallen denken. Zowel vanop de linker- als vanop de rechterflank werden de flankspelers het laantje ingestuurd. Ze wisten de bal ook voor doel te brengen. Maar deze voorzetten waren vaak een maat voor niets. De linies sloten niet aan zodat deze uitbraken op de flank geen onmiddellijke terreinwinst opleverden en al zeker geen doelgevaar. DWB moest hoger spelen. De tegenstander op de eigen helft klem zetten. Maar dat liet het na. Het mag nog van geluk spreken dat de Berg Opse verdediging de na een voorzet onderschepte bal meermaals onbesuisd in hoekschop werkte en geen snedige counter op touw zette. Het was van deze stilstaande fases dat DWB het in de eerste helft moest hebben. Het vizier stond evenwel nog niet scherp afgesteld.

Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 0-0 op het scorebord de rust in. De wedstrijd zou beslecht worden na de koffie.

Na de rust ging DWB op hetzelfde elan verder. Het was Berg Op dat achter de bal moest hollen. Het DWB-middenveld met de as Delrue-Dusoleil draaide op volle toeren. Te gepaster tijde bevoorraadden ze de vleugelspelers die de Berg Opse backs pijn deden. Ook de spitsen voorzagen ze van ballen. Deze murwden zich door het kleinste gaatje in de Berg Opse defensie of glipten aalvlug door de buitenspelval.

De inspanningen van DWB werden uiteindelijk dan toch beloond. Voor de supporters het goed en wel beseften stond het zowaar 3-0. Boeken dicht, of toch niet… . DWB minderde de druk en Berg Op ging op zoek naar de eerredder. Het kreeg daartoe een uitstekende kans toen één van hen net buiten de grote rechthoek onderuit geschoffeld werd. De vrijschopnemer krulde de bal over de muur maar de DWB-goalie sloeg de bal uit zijn doelvlak. De rebound werd hoog over geknald. Berg Op gaf niet op. Even voor affluiten ging één van de Berg Opse spitsen nog theatraal neer in het strafschopgebied. De doorgewinterde scheids van dienst trapte hier niet in maar hield het geel op zak.

Even later klonk het laatste fluitsignaal. DWB houdt de drie punten thuis en hield voor de derde keer dit seizoen de nul.

Eindstand: DWB – Berg Op 3-0

De “Elf”: Ruben, Eddie, Jos, Wouter, Roel, Ben, Steven, Luc D., Bram, Luc G., Koen G., Moery, Peter, Johan K.

Scheids: Jan Heyvaert

Supporters: Eddy De Neef en Luc Boon

Verslaggever: R. Boon

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s