DWB wint oefenmatch

Vrijdag 07/11/2008 – Oud-Heverlee

Ondanks brede kern, zijn er toch maar 11 DWB’ers op de afspraak. Bij SVK is het nog erger gesteld : slechts 8 volwaardige spelers. Geen scheidsrechter te bespeuren. SVK laat 3 jonge gastjes opdraven. Dit is dus geen volwaardige match. We besluiten er gezamenlijk een stevige oefenmatch van te maken.
 
Dit lijkt een makkie te worden. DWB is intrinsiek de sterkste ploeg. SVK heeft een geïmproviseerd elftal met 3 kinderen. Dit moet dus een walkover worden.

DWB begint gretig aan de match met veel balbezit en eenrichtingsvoetbal. Het lijkt allemaal gemakelijk te gaan, medespelers worden gemakkelijk gevonden en elke tegenaanval wordt vakkundig opgevangen. DWB duikt enkele keren gevaarlijk op voor het doel van SVK, maar slaagt er niet in de bal keurig tegen de netten te plaatsen. SVK slaagt er niet in een aanval, die naam waardig, op de grasmat te toveren. Het is bijgevolg de logica zelf dat DWB na een kwartier de 0-1 op het bord zet. Een zoveelste corner die via het hoofd van Luk Delrue naar doel verdwijnt, maar gekeerd wordt op de lijn en zo in de voeten van Luk Gommers terecht komt, die niet aarzelt en scoort. Simpel.

Zo simpel dat DWB de concentratie verliest en zo ook een verre bal van SVK. Ze kunnen doorstoten en Ruben, die daar moederziel alleen staat, op het verkeerde been plaatsen. Na 20 minuten is het beschamend 1-1. Niet getreurd echter, want DWB herpakt zich en begint terug op te bouwen. De druk op het doel van SVK wordt verhoogd en Louis kan vanuit de tweede lijn met een strak schot van zijn linker de bal rechts van de keeper en de linker hoek van het doel plaatsen. 1-2.

En dan begint het slordigste kwartier van DWB uit deze competitie. Iedereen loopt rond zoals de beste duiveltjesploeg, wil laten zien dat hij kan voetballen en probeert op zijn eentje nummertjes op te voeren. De kans voor SVK om weer zo een verloren bal te onderscheppen, ermee aan de haal te gaan en te scoren. Tegen de gang van het spel is en ook tegen elke logica in, staat het na 30 minuten 2-2.

Het blijft rommelen bij DWB, zodat iedereen het op zijn heupen krijgt en snakt naar de rust om terug orde op zaken te stellen. Luk Delrue krijgt nog een strafschop mee, die door Steven magistraal over de muur in de linker bovenhoek van SVK gelepeld wordt. Helaas, het was een onrechtstreekse vrije schop van buiten de backlijn en moet dus opnieuw genomen worden. Het ingestudeerde nummertje waarbij Koen Geurts de bal met een tikje klaarlegt voor de voeten van Steven, gaat compleet de mist in.
 
Tijdens de rust worden de puntjes op de i gezet, de tactische richtlijnen bijgesteld, zodat DWB beter georganiseerd en met meer concentratie aan de tweede helft kan beginnen. ’t Is niet omdat het een oefenmatch is, dat alles dan vanzelf loopt en de doelpunten zomaar vallen. De rust heeft rust gebracht. DWB houdt het spel strak, probeert goede aanvallen op te bouwen door de bal rond te spelen en de spitsen te bereiken. Achteraan wordt de deur op slot gedaan zodat elke mogelijke uitbraakpoging van SVK geen enkele kans op slagen krijgt.

Ruben staat er weer voor spek en bonen bij en zal achter één bal aanlopen die voorlangs voorbij zijn doel rolt naar de linker hoek. Ruben brengt die bal terug in de voeten van Luk Delrue, die via een één-twee met Ben het spel terug verlegt naar de speelhelft van SVK. Daar moet gespeeld worden en dat zal DWB voor de rest van de tijd ook doen. Daar vallen dan nog 5 doelpunten uit. Op een rijtje : Moeri haalt één van dribbelnummertjes boven, slaagt erin door de defentie te murwen en schiet binnen vanaan de grote backlijn. Ben krijgt de bal van rechts aangespeeld door Luk Delrue. SVK meent een controle met de hand te bespeuren, maar onterecht, en Ben legt de bal in doel. Ben doet het nog eens over, maar dan van dichtbij in de rechterhoek op voorzet van Koen Geurts. Dan breekt Luk Delrue op zijn eentje door de verdediging van SVK, omspeelt de keeper en maakt er 2-6 van. Keeper en Delrue gaan er beiden broederlijk bij liggen. Moeri komt nog onzacht in aanraking met de keeper en is even groggy. Tenslotte maakt Ben de zoveelste aanval van DWB af met zijn 3de doelpunt van de avond.

Eindstand : SVK – DWB 2-7.
 
Conclusie : denk nooit dat een match op voorhand gewonnen is. Blijf altijd de concentratie bewaren en probeer geen andere tactiek te spelen dan de vertrouwde.
Al bij al nog een leuk voetbalavondje, maar jammer dat de tegenstander niet voltallig was.
 
Maakten er een leuke avond van voor zichzelf : Ruben (geen werk in doel), Louis, Jos, Peter, Eddie, Luk Gommers, Luk Delrue, Steven, Ben, Koen Geurts en Moeri.
 
Supporter : Jan Heyvaert
 
Verslag : Eddie Gijbels

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s