The return of the draw

LINDEN – Na ruime overwinningen de voorbije twee speeldagen leek de DWB-trein definitief vertrokken, maar met alweer een gelijkspel – het vijfde al dit seizoen – blijven de Boys ter plaatse trappelen.

De betere ploeg zijn. De tegenstander gedurende de hele tweede time op zijn eigen helft vastzetten. Amper kansen weggeven. Maar als je ondanks dat na negentig minuten met 1-1 van het veld stapt en eigenlijk nauwelijks uitgespeelde kansen hebt gecreëerd, is dat frustrerend.

Het veld waarvan sprake, is dat van VK Linden. Een echte veteranenploeg, capabel om een dubbele verdedigingslinie op te stellen en de ruimtes klein te houden. Kortom, het type ploeg waartegen DWB het altijd moeilijk heeft om te scoren.

De 5-0 onverwinning van vorige week tegen Everberg in gedachte, besloot Luc Delrue opnieuw uit te pakken met een ruit op het middenveld, met Peter al verdedigende middenvelder. En het leek goed uit te pakken. Al na tien minuten stond DWB met 1-0 voor. Na een strak getrapte corner van Bram, bleef de bal hangen en kon Wouter van dichtbij binnentrappen. Lang kon DWB echter niet van de voorsprong genieten. Slechts enkele minuten later kreeg de Lindense spits in de zestien de bal aangespeeld en volleyde hem met de rug naar doel vanuit de draai in de verre hoek. Een prachtige goal. Alm oet gezegd worden dat het de spits ook niet echt moeilijk werd gemaakt.

De rest van de eerste helft probeerde DWB opnieuw de score in zijn voordeel om te buigen. De boys hadden het nodige overwicht. Maar het was een steriel overwicht. Niemand had de creativiteit om een opening te vinden in de verdediging van Linden, dat het harde spel niet schuwde wanneer nodig.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde scenario. DWB speelde – nog meer dan voor de pauze – op de helft van de tegenstander. Bijna alle afvallende ballen waren voor de Boys. De aanavallers van Linden leden kou, alsook de keeper en libero van DWB. Zelden kwamen ze in actie. maar gebrek aan creativiteit, smaen met slechte voorzetten en eindpasses, zorgden ervoor dat DWB geen enkele grote kanse bij elkaar kreeg gevoetbald. Het bleef bij wat gerommel bij corners en slappe schoten uit de tweede lijn. Op de scudraket van Ben na dan. Maar spijtig genoeg was deze recht op de keeper gericht. Het enige moment van opwinding ontstond vroeg in de tweede helft, toen Eddie Gijbels met een welgemikte kopbal zijn tegenstander vloerde en deze groggy bleef liggen.

En zo blijft DWB de draws opstapelen, net nu het op weg leek om met een aantal overwinningen terug aansluiting te vinden bij de top. maar met 14 punten uit negen wedstrijden, blijft DWB voorlopig in de grijze middenmoot kamperen. Begrijpelijk dat de Boys met een onvoldaan gevoel naar de kleedkamers afdropen. Terwijl VK Linden het gelijkspel vierde als was het een overwinning.

Eindstand: VK Linden – DWB 1-1

Spelers: Ruben, Peter, Johan K., Louis, Bram, Wouter, Moery, Jos, Luc D., Steven, Ben, Luc G., Koen G., Eddie G.

Doelpunten DWB: Wouter

Uw verslaggever: Bram Terryn

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s