DWB houdt opnieuw 3 punten thuis

Vrijdag 24 oktober – Bruineveld

Na de klinkende zege van afgelopen week tegen de KUL hoopte DWB ook tegen Everberg een goede prestatie neer te zetten. Grasduinen door de online DWB-archieven (zie http://users.telenet.be/eddy.deneef1/ploresultaten.htm) levert niet meteen verontrustende informatie op over de tegenstand uit Everberg. In het seizoen 2005-2006 verloor DWB in eigen huis met zware 1-4 cijfers. Voor het overige hield DWB in de meest recente edities de tegenstander in bedwang. Het weer dreigde misschien wel roet in het eten te gooien. Een goed uur voor de wedstrijd stonden de hemelsluizen immers nog wagenwijd open. Toen de DWB’ers de biljartvlakke grasmat op Bruineveld betraden gingen deze echter plots dicht. Een gunstig voorteken?

Jan Heyvaert, terug van weggeweest, floot de wedstrijd op gang. Een hels openingskwartier hoefde DWB van de kant van Everberg niet te verwachten. Het spel verliep traag en DWB moest zorgen dat het zich niet in slaap liet wiegen. Luc Delrue had deze vernuftige tactiek van Everberg al voor de match in de mot en diende de ploeg de eerste twintig minuten van aan de zijlijn. Druk gesticulerend maande hij zijn mannen aan hoog te spelen en meer druk te zetten. Het hielp.

DWB legde de pees erop en Everberg liep achter de feiten aan. Op nog geen tien minuten stond het plots 2-0. Luc Gommers opende de score en even later krikte ook Ben zijn doelsaldo op. DWB nam wat gas terug zodat ook Everberg wat meer tot voetballen kwam. DWB hield het vanachter echter goed op slot. De Everbergse doelman daarentegen werd in de eerste speelhelft meermaals op de proefgesteld. Zowel vanop de linker- als vanop de rechterflank werd de bal in de zone van de waarheid gedropt. DWB vertikte het echter om de match al in de eerste 45 minuten in een definitieve plooi te leggen.

Liever dan dat besloot het tegenstander ook iets te gunnen. Een moment van onoplettendheid achteraan zette een Everbergse spits plotseling alleen voor de DWB-keeper. Deze ging echter gevat in de voeten. Wakker geschoten, nam DWB opnieuw het heft in handen. Het controleerde opnieuw de match en ging met een uiterste verdiende voorsprong de rust in: 2-0.

Na de koffie ging DWB op de ingeslagen weg verder. Van aanmodderen in de tweede helft was geen sprake. DWB dicteerde de wet en speelde dominant. Al leek Everberg de eerste 15 minuten vernieuwd uit de kleedkamer te zijn gekomen. Maar schijn bedriegt. Geen enkel moment kwam DWB in de problemen. En die keren dat Everberg een gaatje vond, vonden ze wel een DWBer op hun weg die er gepaster tijde een voet (of hand) voorstak.

Eens de bal achteraan onderschept, bouwde DWB van achteruit de aanval op. De bal werd zelden zomaar weg gekeild. Neen, er werd voetballend naar een oplossing gezocht. Tik-tak, op het gepaste moment van de aankomende man wegdraaien, flankspelers met  een precieze doorsteekpas de diepte insturen, … het DWB-spel was een streling voor het oog. “Uit het boekske” zou de meest doorwinterde voetbalsupporter zeggen. En dat verzorgde voetbal wordt beloond. Ben liet in de tweede helft nog driemaal de netten trillen.

De tegenstander raakte bijgevolg ontmoedigd en zelfs geïrriteerd. Zo geïrriteerd zelfs dat ze het nodig vonden zelf voor arbiter te spelen. Jans gezag werd meermaals gecontesteerd, zelfs genegeerd. DWB trok er zich niet al te veel van aan. Toch werd het even heet toen Bram een roodwitte onderuit maaide iets buiten de zestien. Brams potje dreigde over te koken maar hij kon zich bedwingen. Het vuur van de strijd, weet u wel.

En of er gestreden werd… Van een gelijkopgaande strijd was echter geen sprake. DWB was gewoonweg te sterk. De Everbergse tegenstand wroette, ploeterde en foeterde, maar het mocht niet baten. DWB consolideerde de voorsprong en controleerde tot het laatste fluitsignaal. DWB kwam, zag en overwon (als vanouds).

Hopelijk is de trein na een resem gelijkspelen nu definitief vertrokken. Volgende vrijdag wacht Linden. Profiteert Linden van de nog in de overwinningsroes verkerende DWBers of breit DWB een vervolg aan de reeks zonder nederlaag. Wordt vervolgd !

Eindstand: DWB – Everberg 5-0

De “Elf”: Ruben, Johan K., Wouter, Jos, Louis, Peter, Steven, Ben, Bram, Luc Gommers, Koen Geurts, Moery, Eddie G., Johan N. en Luc Delrue

Scheids: Jan Heyvaert

Supporter(s): Eddy De Neef

Uw reporter ter plaatse: R. Boon

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s