DWB vlot naar overwinning

Vrijdag 17 oktober, Bruineveld

Prachtig weer, fantastisch voetbalveld en een weerkerende Roel die voor het eerst terug het huis uit mocht van zijn kersverse vrouw: het zag er goed uit vrijdag. Tegenstander van dienst was de K.U.L., een ploeg waar we nog niet te veel matchen van hebben verloren. De enige optie was dan ook winnen.

 

Eddy G. nam zijn verantwoordelijkheid en zou de match leiden in vervanging van Jan. Zijn eerste fluitsignaal leidde opnieuw een mooie wedstrijd in voor DWB en dit keer met het gewenste resultaat.

 

De DWBers namen onmiddellijk het heft in handen en hielden de tegenstander diep op de eigen helft. De twee vleugelbacks, Louis en Roel, hielden hun mannetje volledig in de greep en Wouter kon rustig mee inschuiven. Mooi combinatievoetbal was het gevolg en een sterk middenveld zorgde in de eerste twintig minuten dan ook voor een duidelijk overwicht met enkele kleine kansen. Schrijver dezes trapte tweemaal van ver op doel, maar de keeper ging gepast plat.  Even later trapte diezelfde schrijver een vrijschop ver over. Moery dreigde enkele malen, maar kreeg de bal niet goed tussen de palen. Stilaan kwam de tegenstrever in de wedstrijd en begon beter weerwerk te geven. Ze zaten korter op de bal waardoor DWB de benodigde vrijheid miste om goed en kort te blijven combineren. Een eerste tegenprik was het gevolg maar werd zonder al te veel moeite door de verdediging geweerd. Aan de andere kant zette Luc G. na een voorzet mezelf op weg naar een eerste doelpunt, maar het schot werd op de lijn gekeerd door een K.U.L-verdediger.

We gingen rusten met een 0-0 gelijkstand. De wedstrijd kon nog alle kanten uit.

 

De DWBers begonnen met goede moed aan de tweede helft. Vanachter uit werd goed opgebouwd met Jos die de combinatie zocht en Louis die regelmatig diep inschoof. Luc D. was alom tegenwoordig op het middenveld en de flanken werden ruim bediend. Na een tiental minuten zette Ben op links een aanval op. Hij wierp de bal voor het doel en de tegenstander devieerde hem in de linkerbenedenhoek.DWB stond ietwat gelukkig, maar zeker verdiend op voorsprong. Maar wie dacht dat DWB al gewonnen spel had, kwam bedrogen uit. K.U.L. heeft duidelijk een verjongingskuur achter de rug en hun jonge spelers maakten het ons niet gemakkelijk. Een plotse uitbraak bracht een van hun spelers alleen voor doel, maar Ruben smeet zich in zijn gekende stijl perfect voor het schot en voorkwam de gelijkmaker.

 

DWB hield het hoofd koel en de netten schoon. Langzaam maar zeker vergrootte DWB de druk op de tegenstrever. Wouter zorgde met een knap afstandschot voor de aanzet tot de tweede treffer. De keeper moest immers lossen en Luc G. was goed gevolgd. Tikje naast de goalie en het tweede doelpunt was een feit. Bram en Ruben moesten nog eenmaal gepast tussenkomen na een lange rush van een tegenstrever op doel, maar de derde goal viel aan de overkant. Luc D. speelde vanaf de zijlijn de bal centraal naar Ben die in een tijd zijn tweede goal van de avond liet noteren. DWB kon nu rustig de match uitspelen, maar niet zonder nog enkele mooie acties op touw te zetten. Koen G. werd nog enkele keren gelanceerd en na twee goede kansen, slaagde hij erin vanuit een scherpe hoek de doelman te verschalken: 4-0.

 

Nog noteren dat Bram zich na een kwetsuur liet vervangen, gelukkig zonder veel erg (de kwetsuur, niet de vervanging). Een goed resultaat na een sterke en haast perfecte partij.

 

Eindstand: DWB – KUL 4-0

 

De “Elf”: Ruben, Jos, Louis, Roel, Wouter, Luc Delrue, Steven, Ben, Johan N., Moery, Koen G., Bram, Luc Gommers, Peter

 

Scheidsrechter ad interim: Eddie Gijbels

 

Supporters: Eddy De Neef en Bienvenu

 

Verslaggever van dienst: Steven Dusoleil 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s