DWB geeft veilige voorsprong weg in tweede helft

Vrijdag 10 oktober, Bruineveld

Na een onverwachte voorsprong, zeker verdiend, met een vertimmerd elftal, slaagt DWB er toch niet in de volle buit binnen te halen. Achteraf gezien had er meer in gezeten, gezien de kansen en de klungelige tegengoals. Het publiek en de spelers hebben wel genoten van een mooie voetbalavond.

Een heerlijk voetbalweertje, een schitterend grasmat, een sportieve tegenstander. Wat moet een mens nog meer verlangen op een vrijdagavond? Gezien de onzekerheid over het aantal spelers en over wie er uiteindelijk allemaal zou opdagen, was er twijfel in de rangen van DWB. Gaan we de klus wel kunnen klaren tegen deze gerenommeerde tegenstander. Altijd een match op het scherp van de snee, waarbij de balans in beide richtingen kan overhellen.

Er waren op voorhand al enkele suggesties vooropgesteld over de taktiek. Spelen we 4-4-2, of spelen we 5-3-2 met een achterspeler die mee het middenveld versterkt? Hoe gaan we ons middenveld opstellen zodat ze niet verzuipen? Om dan nog maar te zwijgen over de achterlijn die voor de helft in gewijzigde samenstelling moet proberen de snelle spitsen van URC op te vangen.

URC begint al met veel druk. Ze spelen hoog en snel en proberen zo vlug mogelijk het laken aan hun kant te trekken. DWB heeft het moeilijk om vat te krijgen op de wedstrijd. Het is meteen alle hens aan dek om de aanvalsgolven van URC op te vangen. Zowel middenveld als achterlijn hebben de handen vol om de eerste 20 minuten de netten blank te houden, Maar dat is de sterkte van DWB: proberen stand te houden tegen een sterkere tegenstander om dan langzaam in de match te komen en dan mee te spelen. Het is nu niet anders.

Met een beetje geluk had DWB al kunnen scoren op een loepzuivere counter. Luk Gommers kan Koen geurts lanceren, die recht op doel afgaat en vanop 20 meter een knal op doel geeft, die echter een meter boven de deklat wegscheert. Dit geeft perspectieven. DWB ligt niet onder en kan bij wijlen zelfs druk zetten en aardig uit de hoek komen. Bij een tweede poging, weer van Koen Geurts, ziet de keeper van URC zich genoodzaakt de bal met een harde knal voor de voeten van Koen weg te sjotten, over de omheining, in het vergaarbekken.

Uw verslaggever is op dat ogenblik meer bezig met het zoeken van de bal dan met het kijken naar de match. En dan valt natuurlijk een doelpunt. Aan het gejuich te horen, valt het aan de goeie kant. Een mooie goal blijkt achteraf. Via assist van Luk Gommers kan Koen Geurts de bal netjes en onhoudbaar achter de keeper van URC tegen de netten knallen. Een beetje onverwacht, maar zeker niet onverdiend, want DWB speelt goed georganiseerd, laat de bal goed circuleren en smoort elke aanval van URC in de kiem.

Peter en Louis houden hun tegenstander goed uit het spel en Johan Kerkhof en Bram stoppen alle gaten, bijgestaan door Ben en Luk Delrue die een handje toesteken vanuit het middenveld. Wouter en Luk Gommers proberen mee de aanval op te zetten om Moury en Koen Geurts te lanceren. En zo gebeurt. Koen Geurts krijgt de bal toegespeeld, trekt zich op gang naar de rechterhoek, omspeelt de linkerback en geeft een loepzuivere voorzet voor doel waar Luk Delrue klaarstaat om de bal zomaar binnen te koppen in de linkerhoek. Tot nu toe de mooiste goal uit de competitie? Dit ziet er goed uit. URC krijgt het zowaar op de heupen en vindt het nodig enkele aansporingen te uiten naar de eigen spelers. Het spel gaat goed op en af en we kunnen gaan rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong.

De tweede helft begint met enkele tactische wisselingen en richtlijnen. Opdracht: man houden en georganiseerd en geconcentreerd blijven spelen.

URC heeft zich echter ook opgeladen. Ze beginnen alvast met vernieuwde energie aan de tweede time. DWB moet alles uit de kast halen om het offensief te breken en slaagt daar ook in. Toch is het URC die de verdediging van DWB kan verschalken. Via een lange voorzet naar rechts, belandt de bal bij de spits van URC. Louis komt iets te laat, ondanks zijn snelheid, zodat de bal toch belandt voor het doel, waar de rechtervoorspeler, licht gehinderd door Eddie, de bal toch gemakkelijk in doel kan verwerken. 2-1, en een koude douche voor DWB. DWB probeert terug lijn te krijgen in het spel, maar door een misverstand tussen Ben en Bram, krijgt URC vrije baan om zomaar de 2-2 op het bord te zetten. URC komt langszij, niet door hun verdienste, maar door een zwak moment van DWB.

DWB probeert het spel terug te verleggen naar de speelhelft van de tegenstander. De ene aanval na de andere wordt opgezet, maar uRC houdt stand, zij het niet altijd zuiver, want ze moeten de bal stoppen met de handen binnen de grote backlijn. Jan aarzelt niet en geeft penalty. Na enig getreuzel, wat de concentratie niet bevordert, kan Ben trappen. Zijn goedgericht schot gaat echter rakelings langs de paal buiten. Met iets meer concentratie, zou de match gespeeld zijn. Helaas. DWB zet echter door. Moury schudt één van zijn dribbels uit de voeten en kan een strakke voorzet voor het doel versieren, waar Ben zijn lisser van daarjuist magistraal herstelt door de bal in één tijd in de rechterhoek te doen belanden. Dit vasthouden is de boodschap. DWB doet dit uitstekend, maar door een afgeweken bal op een rug van een DWB’er heeft Ruben het nakijken op de bal die over zijn hoofd in het doel belandt. 3-3 en match gespeeld.

Enerzijds tevreden dat DWB het Rekencentrum heeft kunnen afhouden en ook over het geleverde spel, waarbij URC eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans heeft gekregen en kon socren met een beetje geluk en hulp an DWB, anderzijds dus licht ontgoocheld om het 4de gelijkspel op rij, waar we het gevoel hadden dat er meer in zat, zoeken we de keedkamer en de kantien op.

Ondanks het vrij sportieve, maar bij wijlen harde spel, heeft Jan toch 3 terechte gele kaarten getrokken. Professionele fouten op dit niveau geven weer dat de match op het scherp van de snee is gespeeld en dat URC het bepaald niet onder de markt had met het vertimmerde DWB.

Eindstand: DWB – URC (Rekencentrum) 3-3

Spelers: Ruben, Johan Kerkhof, Bram, Wouter, Louis, Eddie, Ben, Peter, Luk Delrue, Luk Gommers, Moury en Koen Geurts.

Arbiter: Jan Heyvaert

Supporter: Eddy De Neef

Uw verslaggever ter plekke: Eddie Gijbels

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s