DWB speelt weer gelijk

WOLFSDONKVrijdagavond 13 oktober 2008 heeft DWB een nieuw record gevestigd. Een record dat echter niet met vergulde letters in de annalen zal worden bijgeschreven. Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis werd voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. 2-2 bij Herselt. Zijn de Boys op weg het nieuwe Lokeren te worden?

 

De DWB-spelers wisten dat ze hun borst konden natmaken. Herselt is één van de moeilijkere tegenstanders. Een goed combinerende ploeg die speelt op balbezit vanuit een sterke organisatie en met een plotse versnelling een tegenstander uit verband kan spelen. Kortom, een ploeg waarbij je ook ogen in de rug nodig hebt, omdat de tegenstander vanuit alle richtingen kan opduiken.

 

Herselt gaf DWB partij op de terreinen van Wolfsdonk Sport, ook wel bekend voor het betere neonazi-concert. Niet dat beide ploegen ook maar in de verste verte iets met zulk tuig te maken hebben. De match was een voorbeeld van fair-play, en na het laatste fluitsignaal feliciteerden de spelers elkaar oprecht voor de ten toon gespreide sportiviteit.

 

In konvooi vertrok DWB richting Wolfsdonk, maar ter plaatse geraken bleek een hele opgave. Luc Gommers en Steven verdwaalden toen ze de verkeerde auto volgden (volgende keer gewoon een auto met een Blood & Honour sticker volgen, jongens). Uiteindelijk bereikte men via de nodige omleidingen door velden en bossen, door de stromende regen, de plaats van bestemming. De tegenstander wachtte vol ongeduld. Gelukkig sloten de hemelsluizen, en terwijl de juniors van Kessel-Lo die van Wolfsdonk partij gaven op het hoofdveld, begon de oudere jeugd van Kessel-Lo aan zijn wedstrijd tegen de veteranen van Herselt.

 

Meteen spreidde Herselt de hierboven beschreven looplijnen en tempoversnellingen ten toon. Maar toch was het DWB dat al na vijf minuten op voorsprong kwam. Koen Geurts bediende Moery, die handig zijn mannetje uitkapte en raak schoot. Herselt bleef echter rustig zijn spel spelen en een kwartier later hingen de bordjes al weer gelijk. Luc Delrue’s tegenstander kwam plots uit zijn rug, kreeg de bal aangespeeld en produceerde een mislukte voorzet die echter in de verre kruising dwarrelde. In de rest van de eerste helft waren er verder geen uitgesproken kansen te noteren. Wel had Herselt een licht overwicht en het merendeel van het balbezit.

 

In de rust hamerde Luc Delrue erop om “huug te spelen”: vroeg storen en druk zetten om Herselt zo uit zijn combinatiespel te halen. Het leek te lukken, want opnieuw kwam DWB op voorsprong. Bram onderschepte in de verdediging de bal en verstuurde meteen een splijtende pas over de linkerflank. Zijn broer Ben vloog en glibberde de ruimte in en bracht de bal perfect voor. Luc Gommers hoefde hem maar binnen te lopen: 1-2.

 

Allerminst van het stuk gebracht, schakelde Herselt nog een tandje bij en vergrote de druk. DWB kwam nog amper over de middenlijn. Het balbezit bedroeg zo’n 75% in het voordeel van Herselt. Het plannetje van Luc Delrue kon de prullenmand in. Gedaan met huug te spelen. Met z’n allen in de zestien en ballen wegrammen die meteen weer terugkwamen. Het middenveld bestond niet meer, laat staan dat ze aan opbouwen toekwamen. De aanvallers stonden op een eiland in de Stille Oceaan.

 

De DWB-verdediging kreeg de ene na de andere aanvalsgolf te verwerken. Toch zag het er naar uit dat ze zouden standhouden, met hangen en wurgen. Op de linkerflank beet Peter zich vast in zijn tegenstander en haalde ballen van de doellijn. Op de rechterflank gleed en ploeterde Louis als een bezetene. Wouter en Bram dichtten elk gaatje. En Ruben verrichtte de ene save na de andere. Maar vijf minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke. Een zeldzame keer slaagde een tegenstander erin Louis te passeren en de bal voor te zetten. Wouter lette even niet op en liet zijn tegenstander voor zich komen. Deze twijfelde niet en tikte de bal laag langs de DWB-keeper.

 

Ontgoocheling natuurlijk bij de DWB’ers, maar na de match in de kleedkamer moest men al snel toegeven dat het hier niet ging om twee verloren punten, maar om één gewonnen punt. Een gelijkspel waarmee valt te leven; en zoals gezegd een nieuw record in de clubgeschiedenis. Wat zal Luc Delrue trakteren wanneer DWB een reeks van tien neerzet?

 

Uw verslaggever,

Bram Terryn

 

 

Spelers: Ruben, Peter, Johan K, Louis, Bram, Wouter, Moery, Johan N, Luc D, Steven, Ben, Luc G, Koen G.

Doelpunten DWB: Moery, Luc G

 

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder matchverslagen

Een Reactie op “DWB speelt weer gelijk

  1. rubendwb

    Mooi verslag. Juiste analyse. En al bij al een niet meer dan verdiend gelijkspel.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s