Tweede gelijkspel op rij voor DWB

Vrijdag 26 september, Bruineveld

Voorafgaand aan dit duel kampte de selectieheer van DWB met positieve selectieproblemen. Terwijl hij soms met moeite een elftal kan neerpoten, rekende hij er deze keer op dat sommigen uit vrije wil afzagen van het wekelijks optreden op vrijdagavond. Maar liefst 16 fitte spelers stonden aanvankelijk op het papiertje van de coach. Koen VW vond dat van het goede te veel. Hij vreesde de “caroussel van wissels” en zag ervan af om naar Bruineveld af te zakken. Johan Kerkhof voelde nog enkele pijntjes van vorige week en vond het wijselijk een weekje te rusten. Tot hier de pre-historie van deze wedstrijd. De DWB strateeg en tacticus kon uiteindelijk beschikken over 14 manschappen.

Het verhaal van de wedstrijd zelf nu. Ook nu weer was het alle hens aan dek in de eerste twintig minuten. Alles werd bij de tegenstander in werking gesteld om hun snelle voorspelers te bedienen. Deze vinnige en beweeglijke spitsen waren werkelijk een gesel voor de DWB-verdediging en dan vooral voor de backs van dienst. Peter, Eddie en Louis wisten soms niet waar hun hoofd stond. Maar ze knapten hun werk naar behoren op. En als er al eens een spits door de mazen van het net wist te glippen stond stopper Jos paraat om hem een halt toe te roepen. Mocht de spits ook deze hindernis weten te omzeilen dan betoonde het DWB-sluitstuk zich bij de les met enkele gevatte tussenkomsten.

DWB onderging dan wel het spel in de eerste twintige minuten van de eerste helft, het ging echter niet ten onder. Tegengoals bleven uit. Het ontmoedigde de tegenstrever zodat deze wat gas terugnam. DWB kon er nu zelf wat meer uitkomen. De laatste twintig minuten van de eerste helft nam DWB dan ook voor zijn rekening. Het kwam helemaal in zijn spel. Van achteruit werd er mooi en verzorgd voetbal op de mat gebracht. Het paniekvoetbal van de aanvangsfase van de wedstrijd waarbij ballen in een paniekreactie werden weggekeild maakte plaats voor combinatievoetbal over de grond. DWB ging in het offensief maar deed dit doordacht. Men probeerde geen enkele stationnetje over te slagen. Balbezit behouden is immers eenvoudiger dan de bal opnieuw te heroveren. Vielen er toch gaten door het teveel aan enthousiasme en aanvalslust, dan waren daar de balrecuperators van dienst, Wouter en Louis, die wel overal leken te spelen.

U hoort het al. De goal aan de overzijde kon niet lang meer uitblijven. Luc Delrue die zich uitstekend vrijliep, kreeg de bal na weer zo’n mooi opgezette aanval in de grote rechthoek en hoefde hem alleen maar binnen te prikken: 1-0. DWB kwam oververdiend op voorsprong. Daarna herviel DWB echter weer in het spel van de afgelopen weken. In plaats van de druk te blijven opvoeren, vergenoegde het zich met zijn voorsprong en liet de tegenstander weer komen. Enkele minuten voor de koffie sloeg dan het noodlot toe. Een KBC-spits werd het laantje in gestuurd. De DWB-goalie kwam uit zijn doel. Net voordat hij de bal voor de aanstormende KBC-spits wilde wegkapen, tikte deze de bal naar de buitenkant. De DWB-keeper kon moeilijk in de grond verdwijnen. Gevolg: de KBC-spits, sluw als hij is, ging gewillig neer. De scheids leek even te aarzelen maar legde uiteindelijk de bal op de stip. De strafschopnemer van dienst stuurde de DWB-keeper naar de verkeerde kant: 1-1. Met de stand in evenwicht ging men rusten.

De supporters waren benieuwd hoe DWB in de tweede helft zou omgaan met deze opdoffer zo kort voor de rust. Vaak betekent dit een kantelmoment in de wedstrijd. DWB liet het evenwil niet aan zijn hart komen en knoopte opnieuw aan met het dominante combinatieaanval dat het ook in de eerste helft liet optekenen. Al werd nu misschien iets teveel de lange bal gehanteerd. Zo gaf het de tegenstander meer kansen de bal te onderscheppen en de counter in te leiden. Toch behield DWB een licht over-wicht (of was het over-gewicht na de mail-suggestie van Bram Terryn). De keren dat KBC eruit kwam, waren ze wel aartsgevaarlijk. Een co-operatie van keeper en verdediging wisten de aanvallen telken male af te slaan. Ook het doelhout leverde een bijdrage. Zo spatte een kanonskogel van één van de KBC-middenvelders uiteen op de deklat. De DWB-goalie was er, geholpen door zijn verdediging, als de kippen bij om de inkomende man het scoren te beletten. 

Als de tegenstander de bal niet tegen de netten kreeg, dan zou het voetbalwetmatig aan de overzijde prijs moeten zijn. Maar blijkbaar zijn die voetbalwetten niet universeel en slechts in een aantal omstandigheden van toepassing. In de steek gelaten door de voetbalwetenschap (Is dit te wijten aan de grilligheid van het voetbalspel van DWB tot nog toe dit seizoen? Wie zal het zeggen.) probeerde DWB er toch nog het beste van te maken. Het creëerde kansen maar liet na ze af te maken. Al is dit makkelijker gezegd/geschreven dan gedaan. De DWB-spitsen liepen vrijdagavond van hot naar her, kwamen zelfs mee verdedigen, doken tevergeefs hopend op een (tijdige) pass in de diepte. Zo verspeelden ze veel energie. Ze moesten het dan ook bekopen met een gebrek aan frisheid en scherpte in de zestien.

Ja, scoren en kansen afmaken blijft een probleem voor DWB, zoals ook Luc Delrue, doelpuntenmaker van dienst, onomwonden stelde na de match in de kleedkamer. En dat is nu net de essentie van voetbal. De 5-4  tegen Remyboys blijft een op dit moment te koesteren overwinning.

DWB wist ook in de slotfase van de wedstrijd geen bal tegen de netten te krijgen en zodoende de drie punten thuis te houden. Voor de tweede keer op rij bleef het dan ook steken op een gelijkspel dat achteraf bekeken meer dan billijk te noemen is.

Volgende week tegen Herselt krijgt DWB (alweer) een tegenstander van formaat voorgeschoteld. Hopelijk weet het dan voor de rest van het seizoen de (doelpunten)trein (opnieuw) op de rails te krijgen. Allen daarheen (naar Herselt, aanstaande vrijdag 3 oktober om 20.00u)!

Eindstand: DWB – KBC 1-1

De “Elf”: Ruben, Peter, Jos, Wouter, Louis, Ben, Steven, Luc Delrue, Johan N., Moerry, Koen Geurts, Luc Gommers, Eddie Gijbels, Bram.

Scheidsrechter: Jan Heyvaert

Supporters: Johan K. en Eddy De Neef

Uw verslaggever ter plaatse: R. Boon

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s