Felbevochten wedstrijd eindigt in anticlimax voor DWB

Vrijdag 15 februari, Bruineveld

Een lekker weertje, een voor de tijd van het jaar goed bespeelbaar veld en twee gemotiveerde ploegen. Alles was aanwezig om de talrijk aanwezige supporters een aardige pot ouderwets voetbal voor te schotelen. Geen hoogstaande tactische steekspelen of al te technische hoogstandjes naar Braziliaans ontwerp maar een partij knockvoetbal tot de laatste minuut.

Voorspel

Na een vrij korte studieronde werd duidelijk dat degene die voor hun vrijdagse avondwandeling naar Bruineveld waren afgezakt bedrogen uitkwamen. Al vanaf de eerste minuten was er pressing van de kant van SVK. De verdediging van DWB wist meteen hoe laat het was. Mandekking en doordacht positiespel waren een must om de bijwijlen aardig combinerende tegenstander het voetballen lastig te maken en geen ruimte weg te geven.

Toch viel de eerst goal voor de bezoekers al vrij snel. Via enkele tussenstations belandde de bal in de grote rechthoek waar een gigantisch geharrewar onstond. De DWB verdeging maakte het de SVK-aanvallers knap lastig door met handen en voeten de weg naar het doel te versperren. Tevergeefs, de bal belandde uiteindelijk voor een blauwe voet die de DWB-keeper tegenvoets nam. 0-1.

DWB was meteen wakker geschud. Het stroopte de mouwen op en trok ten aanval. Al gebeurde dit soms iets ontstuimig waardoor er een grote leegte ontstond tussen de snel omschakelend middenvelders en de traag aansluitende rood-witte verdediging. Een ruimte die natuurlijk benut werd door een tegenstander wier splijtende aanvallen hun meest doeltreffende wapen vormde. Toch was het DWB dat na de opgevoerde druk naar voren, de stand in evenwicht wist te brengen. Behalve het eerste kwartier waarin het voor DWB happen naar adem was, speelde de roodwitten aardig mee. Een 1-1 ruststand zou dan ook meer dan gerechtvaardigd geweest zijn.

En toch, overwicht heeft DWB in de eerste (en ook in de tweede helft) nooit gehad. Knokken moesten ze, de DWBers. Alle ledematen werden in de strijd gegooid. Nadat de blauwen de DWB-verdediging voor het halve maantje kort aan de praat hadden gehouden, belandde de bal per ongeluk tegen de arm van Johan Nelissen die zich ter hoogte van de grote baklijn bevond. De referee floot onverbiddelijk hands. Een niet onaardig plek voor een vrije-trapspecialist. De DWB-doelman zette zijn vijfmansmuurtje waarbij uiteindelijk nog Luc Gommers ongevraagd postvatte. De slecht getrapte vrijeschop belandde uiteindelijk via de benen van Gommers onhoudbaar in doel. 1-2.

Even later floot de ref af. Tijd voor een korte overschouwing van de geleden verliezen.

The Battle

De tweede helft werd werkelijk één om van te snoepen. Heen -en weervoetbal met heel wat doelkansen vooral dan voor de blauwe SVK-armada animeerde de neutrale toeschouwer gedurende méér dan 40 minuten. Voor de troepen in het gelid was het ietwat minder ‘plezierig’. Er moest immers gevochten worden voor elke stukje land om dan na veel moeite een doorbraak te forceren via de flanken. Een final shot werd meestal afgeweerd door een strategisch opgeworpen afweer.

Ja, inderdaad, de tweede helft kan inderdaad zonder enig overdrijven (al hangt dit af van de vocabulaire die men voor dergelijke zaken in de mond wilt en durft te nemen) een loopgravenoorlog genoemd worden. De offensieven vielen voor beide ploegen zwaarder uit dan een defensieve opstelling.

Al geldt dit niet helemaal voor SVK dat vaak de veiligere loopgraven verliet om terreinwinst te boeken op de ‘vijand’ die af en toe fel weerwerk bood maar dit niet wist om te zetten in concrete doelkansen. Dat laatste ging de SVKers daarentegen veel beter af. Ze drongen DWB in het defensief maar de roodwitten gaven geen krimp. Ze hielden de rangen gesloten en SVK schakelde dan maar een tandje hoger. Langs beide flanken vielen ze nu aan en hielden DWB in hun greep. Het doelpunt viel echter niet.

Ondanks de niet aflatende pressing van SVK, viel dat doelpunt uit het niets aan de overkant want echt uitgespeelde kansen van DWB waren eerder schaars. En als men dan toch wist door te breken werd de bal vaak torenhoog overgeknald. De goal was echter niet geheel onverdiend, want als men de troepen goed in het gelid weet te houden, de ruimte klein houdt en zodoende weinig open kansen weggeeft, dan geldt immers vaak de wetmatigheid van de voetbalwetten.

De score was weer in evenwicht. Consolideren was de boodschap voor DWB. SVK echter wilde meer en zette voort waar het mee begonnen was: een omsingelingsaanval. Dat leverde uiteraard doelgevaar op maar zoals daarvoor stonden de DWB-goalie en zijn verdediging pal. 

Beide partijen wisten geen doorbraak te forceren. De strijdbijl na tachtig minuten begraven en een vredespact sluiten leek de logische uitweg. Een gelijkspel was inderdaad de billijke uitslag voor dit duel maar een voetbalmatch kan men ook winnen in blessuretijd.

De genadestoot

De wedstrijd liep op zijn einde. Toch was het bibberen en beven tot het einde voor DWB. De adrenaline gierde door het lijf. Stress en opwinding maakte dat er fouten gemaakt werden zodat er openingen in de roodwitte verdedigingsmuur kwamen. Eén van de SVK-spitsen wist de bal te bemachtigen ter hoogte van de grote rechthoek na een gewaagde dribbelactie van een roodwitte. En hij plaatste de bal precies in het hoekje. 2-3. Even later klonk het eindsignaal.

De ontgoocheling droop van de DWBers. Al was het spel tegen één van de sterkste ploegen uit de serie over de hele lijn: zéér goed. Het deed denken aan die grootse ouderwetse voetbalavonden waar men voor de TV-gekluisterd zat. Absoluut een waar spektakel. DWB had zeker een gelijkspel verdiend maar het is geen schande te verliezen tegen zulke ploeg.

Eindstand: DWB-SVK 2-3

Van uw verslaggever ter plaatse: R.Boon

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s