DWB biedt serieus weerwerk tegen sterk Duisburg

Vrijdag 8 februari, Bruineveld

Dat het deze keer – in vergelijking met de wedstrijd tegen de Remyboys – andere koek zou worden, stond al van voor de wedstrijd vast. “De sterkste ploeg van de serie”, zo klonk het. Al moet een voetbalwedstrijd nog altijd gespeeld worden. DWB pakte met veel plezier de underdogrol op zich. Het tactische plan van strateeg Delrue verraadde echter meer. Met blocnote onder de hand slofte hij een klein half uur voor de wedstrijd de kleedkamer binnen. Zichtbaar gespannen groette hij de troepen. Deze avond was die van de waarheid. Knokken tot we erbij neervielen, was de boodschap en wie weet wat we daarmee uit de brand zouden kunnen slepen.

Na het eerste fluitsignaal traden beide ploegen in het strijdperk. En dat laatste was niet overdreven. DWB gaf noch ruimte noch tijd aan de tegenstander. De Roodwitten joegen achter iedere bal en speelden kort op de man. De verdediging zat op slot. Van achteruit werd er georganiseerd gespeeld en dat leverde mettertijd de nodige kansen op. Deze werden echter niet benut. DWB zorgde daarentegen wel voor onrust en frustratie in het kamp van de tegenpartij. De wisselende aanvallen vanop de flank deden de Duisburg – verdediging duidelijk pijn. Het wist niet wat te doen en probeerde de boel vanachter gesloten te houden. Dat lukte hen niet echt, de bal uit doel houden wel. En misschien was dat nu net de psychologische factor die DWB nekte.

Na tevergeefse pogingen om de netten te laten trillen, liet DWB halverwege de eerste helft de moed wat zakken. Duisburg kreeg meer ruimte om hun geliefde spel te brengen. Op een bepaald moment werd er zelfs enkel op de helft van DWB gevoetbald. Kansen bleven bijgevolg niet uit. Met man en macht werd er verdedigd. Bij de eerste goal lagen meerdere keren kop en benen van DWB’ers in de weg vooraleer de bal de doellijn overschreed. De tweede goal volgde uit een sterke individuele actie van één van hun snelle spitsen. Deze haalde de bal op aan de middellijn en begon dan aan een indrukwekkende solo op de linkerflank. Eén, twee, drie roodwitten werden vakkundig het bos ingestuurd. Ook de laat ingezette tackle van libero Bram Terryn mocht niet baten. Met links plaatste de Duisburgse spits de bal in de verste hoek voorbij de aanglijdende DWB-goalie. 2-0.

Over een koude douche gesproken. De wetmatigheid van de voetbalwetten is onverbiddelijk. En het was nog niet gedaan. DWB moest in de eerste helft de kelk tot op de bodem ledigen. Het derde doelpunt – door velen als ‘puur geluk’ omschreven -weerspiegelde de manier waarop DWB zich als lammeren naar de slachtbank liet leiden. De linkervleugelspeler werd geen strobreed in de weg gelegd. Hij kreeg tijd én ruimte en lifte de bal in de verste hoek voorbij de verbouwereerde DWB-keeper. Puur geluk of niet, het stond bij de rust o-3.

Het agressieve en dominante voetbal dat DWB in de eerste twintig minuten bracht, sloeg om in het passief en onmachtig achterna hollen van de tegenstander die zijn geliefde spel kon brengen en voortaan de wet dicteerde.

In de tweede helft moest en zou uit een ander vatje getapt worden. DWB kwam net zoals de eerste twintig minuten van de match snedig uit de startblokken. En het dient gezegd dat DWB de hele tweede helft eigenlijk licht overwicht had. Men zat weer kort op de man en als één van de blauwwitte aanvallers of vleugelspelers te lang met de bal talmden, snoepten onze sterk spelende verdediging met glansrollen weggelegd voor Roel Hermus, diens broer Paul Hermus, Wouter Kerkhof en Bram Terryn hen de bal af.

De tweede helft was duidelijk het verlengstuk dat DWB breidde aan de sterke eerste twintig minuten van de eerste helft. Na het veroveren van de bal werd deze niet meteen terug ingeleverd maar werden vaak de flanken opgezocht. En dit met succes. Deze keer wist DWB de kansen wel te verzilveren. Meer dan de eer reddden zat er wel niet in.

Het was spijtig want misschien had DWB iets meer verdiend dan dat ene goaltje maar we moeten niet overdrijven. Hoewel DWB een licht overwicht had in de tweede helft, heeft Duisburg verre van de overwinning gestolen. Integendeel. De laatste twintig minuten van de tweede helft met dominant voetbal, de splijtende aanvallen vanop de flanken met haast perfecte voorzetten en het nodige opportunisme (of beter gezegd de bijna aan 100% scorende spitsen) resulteerde uiteindelijk in een verdiende 1-4 overwinning. De vierde goal kwam voort uit één van die geweldige aanvallen van Duisburg vanop de flank. Een perfect afgeleverde voorzet werd door een Duisburgse aanvaller  in één tijd op de slof genomen. De bal dwarrelde voorbij de DWB-keeper die nog alles uit de kast haalde in de rechter benedenhoek.

Eigenlijk was dit de enige goal die direct voortkwam uit zo’n flankaanval. Bovendien kon Duisburg daarnaast geen enkele echte schietkans vanuit het centrum afdwingen. De verdiensten hiervoor liggen bij de over de ganse lijn – de laatste twintig minuten van de eerste helft buiten beschouwing gelaten – schitterend acterende DWB-ploeg die het pressievoetbal in de tweede helft wist door te zetten. Helaas ontbrak het aan efficiëntie en dat kan bij de eindafrekening wel eens zuur opbreken. Champions League of Uefacup. Het blijft een wereld van verschil.

Na deze zeer bemoedigende en degelijke prestatie tegen de te kloppen ploeg van de reeks kan DWB met een rustig gemoed toeleven naar SVK.

Wat ook nog moet vermeld worden is de sterke comeback van Peter Eykens die na een maand aan de kant opnieuw de geur van gras kon opsnuiven.

Ploeg: Ruben, Peter, Bram, Wouter, Eddie G., Roel, Luc D., Ben, Johan N., Koen G., Redie, Mouri, Luc G., Paul, Koen VW

Arbiter van dienst: Jan Heyvaert

Aandachtige toeschouwers: Johan Kerkhof en Eddy De Neef 

Uw reporter ter plaatse: R. Boon   

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s