Eeuwige rivaal Rekencentrum voor de tweede keer op rij verslagen met het kleinste verschil

Vrijdag 14 december, Bruineveld 
3 weken na de eerste clash staat DWB weer oog in oog met het rekencentrum. De vorige heroïsche overwinning die we zeker niet op een schoteltje aangeboden kregen, laat het beste verhopen, alhoewel het oppassen is geblazen dat we niet beginnen zweven. Er zijn alleszins meer dan voldoende spelers opgetrommeld om de handschoen met kans op succes op te nemen. Het keepersprobleem is nog steeds niet opgelost zodat een beurtrol wordt afgesproken : Roel de eerste helft en Wouter die de tweede helft voor zijn rekening neemt. Luc Delrue is alle discussies voor : op de tafel liggen 2 papieren met de namen van de spelers, waar ze worden opgesteld en hoelang ze mogen meespelen. Dat is al één zekerheid. We moeten echter de kleedkamer delen met de tegenstander zodat er van verdere tactische afspraken of richtlijnen niet veel in huis komt. Maar hebben we dat nog wel nodig? Het concept van DWB is geniaal in zijn eenvoud, zo geniaal dat het zelfs niet kan beschreven worden. Eddy De Neef wil ook zijn deel van het spel meepikken en zal één helft arbiter spelen. Jan Heyvaert zal het fluitje hanteren tijdens de tweede helft. Voila, zo krijg je rust in een ploeg.De wedstrijd dan. DWB trapt de wedstrijd op gang en zoekt zijn weg een beetje tevergeefs naar het doel van het Rekencentrum. De start is snel en gaat evenwichtig op en neer tot een verre voorzet van het Rekencentrum onze rechtsachter en heel de achterlijn verschalkt. De snelle spits gaat aan de haal met de bal, Eddie doet een vergeefse poging om zijn misgrijpen te herstellen, maar het is te laat en de bal belandt in de verste hoek. 0-1.
We zijn echter niet aangeslagen en nemen het heft in handen. Er volgt een half uur subliem voetbal : passen die aankomen, goede intercepties, de bal wordt rond gespeeld, maar vooral richting doel van het Rekencentrum. Een voorzet van Koen Geurts vanop rechts belandt in de voeten van Steven en met een strak schot loopt de bal iedereen voorbij en valt stil in de rechterhoek van het doel. Rechtvaardigheid is geschied. Eddie dankt Steven voor het rechtzetten van de blunder. De wedstrijd is terug in evenwicht. Dit was het sein voor DWB om door te gaan op zijn elan. De ene schitterende fase volgt de andere op. We lijken vleugels te hebben en omspelen de verdedigers van het Rekencentrum zoals we maar willen. Ook achteraan blijft de deur dicht en worden alle aanvallen afgeslagen. Een verre inworp van Eddie tot bij Koen Geurts, die doorzet en de bal in de voeten speelt van Koen Van Wichelen, die passt tot bij Redie die dan weer terug Koen Geurts bereikt, die weer voorzet tot bij Ben die besluit in het open doel. 2-1. We zijn gelanceerd en blijven beuken op het doel van het Rekencentrum. We laten de bal goed circuleren en proberen zo weinig mogelijk balverlies te lijden. Dat loont want via Luc Gommers, die zich heeft vrijgespeeld belandt de bal pal voor doel waar Koen Geurts maar hoeft binnen te koppen. 3-1 en match gespeeld. Maar dat is zonder de waard gerekend, want het Rekencentrum is geen ploeg die zich zomaar gewonnen geeft. Die mannen kunnen voetballen, zijn jong, sterk en snel. Ze kunnen opnieuw uitbreken langs hun linkervleugel en de bal vanop 16 meter binnenknallen. 3-2 en we kunnen niet zeggen dat dat onverdiend is. DWB houdt het hoofd koel en bereikt met deze stand de welgekomen rust.
De tweede helft herneemt met twee licht vertimmerde elftallen. Over deze tweede helft kunnen we kort zijn. Mooi voetbal is er niet echt meer te zien. Af en toe bibberen bij open kansen aan beide kanten, maar vooral bibberen van de kou; want aan het spel kunnen de supporters zich niet echt meer verwarmen. De opdracht is niet meer laten scoren en proberen nog een doelpunt te maken om zekerheid te verwerven. Geen van beide gebeurt nog en na 80 minuten voetbal fluit Jan Heyvaert af. We hebben het Rekencentrum voor de tweede keer op rij met het kleinste verschil naar huis gestuurd. Overwinningen die smaken. DWB kan doorzetten, een vuist maken en een voorsprong verdedigen en vasthouden. Op naar de volgende confrontatie met het rekencentrum begin volgend jaar.

De spelers : Roel, Eddie, Jos, Wouter, Peter, Louis, Luc Delrue, Steven, Ben, Bram, Koen Van Wichelen, Redie, Luc Gommers, Koen Geurts.

Scheidsrechters : Eddy De Neef en Jan Heyvaert.
Supporter : Ruben.

Verslaggever: Eddie Gijbels

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s