DWB wint héél nipt, maar ook héél verdiend!

Vrijdag 18 januari, Bruineveld

Er wordt nog voor het begin van de wedstijd een strategische zet gedaan door onze führer/strateeg, Luc Delrue. Hij laat namelijk de vroege vogels een helft van het veld inpalmen waardoor DWB de eerste helft wind tegen kan spelen. Daardoor staan de eersten zich al om 20.00u op te warmen. Dit blijkt toch niet zo zinvol aangezien de eerste tegenstander pas rond 20.30u het veld opgewandeld komt waardoor de wedstrijd hopeloos te laat begint.
Men zou kunnen vermoeden dat DWB hierdoor volledig geconcentreerd aan de wedstrijd kan beginnen, maar eigenlijk is eerder het tegengestelde waar. Al snel kan Everberg gemakkelijk oprukken langs de rechter flank. De bal kan nog buiten getikt worden , maar de inworp die daarop volgt, wordt mooi in de loop van een oprukkende middevelder van Everberg gegooid. Deze maakt gretig gebruik van de aangeboden kans en schiet direct richting goal. De keeper (Micky) staat  goed gepositioneerd om een goal te voorkomen, maar de bal ketst af op Louis waardoor de 0-1 na een paar minuten al genadeloos op het bord staat.
DWB laat de moed echter niet zakken en herpakt zich heel snel en zet volledig de achtervolging in. DWB begeeft zich volledig in de aanval en het middenveld (Louis, Luc D., Steven, Koen VW., Johan en een opschuivende Wouter) laat zelfs regelmatig mooie combinaties en schitterende passeerbewegingen zien. De omstandigheden zijn echter niet echt optimaal en DWB werkt keihard aan de gelijkmaker, maar de thuisploeg is uiteindelijk, deels door de sterke tegenwind en deels door de degelijke verdediging van Everberg, nooit echt gevaarlijk. DWB beseft bij de rust wel goed dat er meer in zit en start volledig geconcentreerd aan de tweede helft.
Tijdens de tweede helft zorgt de wind in de rug voor extra druk op de goal van Everberg, maar toch lijkt de tweede helft in eerste instantie een logisch vervolg te worden van de eerste helft: Everberg is beduidend minder vaak in balbezit,  er zijn mooie acties van DWB, er is continu druk op de goal van de tegenstander en een schaarse uitbraak van Everberg wordt steeds proper opgevangen door de verdediging. (Deze linie ziet er nogal anders uit door de vele gekwetsten hier, maar het ontbreken van Jos, Johan en Peter is goed opgevangen door Bram en Steven)
De frustratie dreigt binnen de rangen van DWB te sluipen, maar dan (een uur na de vorige goal) weet Wouter de bal te bemachtigen aan de rand van het strafschopgebied. Hij zet een stap opzij en schiet vervolgens de bal met een prachtige boog tussen keeper en deklat. De goal is verdiend en de ontlading enorm: de 1-1 is eindelijk een feit.
DWB wil echter meer en zet nog meer druk, maar verder dan een knappe kopbal (die net naast gaat) van Koen VW, een krulbal (op de paal) van Louis en een open kans voor Luc D. en Luc G. (die door een communicatiefoutje op niets uitdraait) komt DWB niet. De wedstrijd wordt ook ontsiert door het feit dat Everberg tijd wil winnen door alle tijd te nemen bij uittrappen en inworpen. Maar dan op vijf minuten van het einde loopt Koen G. de rechterflank af. Hij dreigt afgestopt te worden, maar na veel gehakkel komt de bal bij Luc G., deze legt de bal netjes opzij naar Koen VW die de bal maar moet binnenlopen. Koen VW legt op deze manier de eindstand vast. De goal krijgt zeker geen schoonheidsprijs, maar ze is voor de volle 100% verdiend. En zo krijgt DWB in extremis toch wat het verdient: een (2-1) overwinning.

Aanwezig: Ben T., Bram T., Eddy G, Johan N., Koen G., Koen VW, Luc D., Luc G., Steven D., Wouter K., Roel H., Louis H., Micky.

Ook verdienstelijk:  Eddy DN, Jan H.

Verslaggever: Roel Hermus

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder voetbal

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s