DWB smeert Grashoppers 3-1 nederlaag aan

vrijdag 12 oktober, Bruineveld

Na de slaapverwekkende vertoning van vorige week – waar weliswaar wel de drie punten mee naar huis genomen werden – brachten beide ploegen deze keer een aardige pot voetbal op de mat. Een aangenaam schouwspel voor de opgedaagde DWB-supporters (in aantal: exact 2).

In de eerste helft was het vooral DWB dat het snedigst uit de startblokken kwam. Dominant voetbal drong de tegenstander terug op de eigen helft en dwong hen tot verdedigen. Een verdediging die aldus Luc Delrue, moeilijk uit elkaar te spelen viel. Al is nu juist dat wat DWB lukte in de eerste helft.

Zowel langs de linkerflank als langs de rechter wisten de rood-witte vleugelspelers Johan N en Ben zich door te zetten en strakke voorzetten af te leveren. Aan de bevoorrading van de spitsen zal het niet gelegen hebben dat DWB in de eerste helft geen bal tegen de netten kreeg. Het lag misschien aan te korte schoenen of een nog niet scherp afgesteld vizier of faalangst in de zestienmeter of… Wie zal het zeggen.

Zo wist Luc Gommers twee uitstekend uitgespeelde kansen vakkundig de nek om te wringen. Al moet gezegd woorden dat Lucs prima plaatsbal toen hij alleen voor de Grashopperkeeper kwam, mooi door deze laatste uit  doel gehouden werd. Het zou echter niet fair zijn alleen Luc te viseren –  de tweede helft moest overigens nog komen- ook Ben liet een reuzekans liggen. Na weer een splijtende aanval werd de bal uiteindelijk afgeleverd in het strafschopgebied van de tegenstander waar de bal terechtkwam bij Ben die hoewel hij zich ter hoogte van het klein bakgebied bevond, de drang niet voelde om af te drukken. Hij legde de bal naar achter, en weg kans.

Slechts de laatste twintig minuten van de eerste helft waren voor de Grashoppers die de DWB-verdediging en gelegenheidskeeper Wouter aardig onder druk wisten te zetten. Deze hielden echter stand totdat Eddie en Jos een ogenschijnlijk makkelijke bal vanachter niet weg kregen. De opdringeringe Grashopperspeler zette Jos onder druk. Deze laatste kreeg de bal maar niet weg en dat werkte zodanig op zijn zenuwen dat hij in het wilde weg begon te trappen op alles wat bewoog en uiteindelijk zo de Grashopper neermaaide in het strafschopgebied: penalty. Wouter koos de goede hoek en leek nog met de vingertoppen de bal te raken maar het mocht niet baten.

Tegen het spel in kwam DWB op achterstand, want hoewel de Grashoppers de tweede helft van de eerste helft lichtjes domineerde, was het toch DWB dat de lijnen uitzette. Zo gingen beide ploegen uiteindelijk met een 0-1 stand de rust in.

De voetbalwetten golden ook nu weer. Wie niet scoren wil, moet voelen.

In de tweede helft was het eigenlijk enkel DWB dat de klok sloeg. De druk werd merkelijk opgevoerd en het veld een helft kleiner gemaakt. Het merendeel van de duels werd dan ook uitgevochten op het middenveld en de helft van de tegenstander. De DWB-keeper (Bram) was in de tweede helft grotendeels werkloos. Slechts één enkele keer moest hij gevat tussen beide komen.

Het was alsof de oprukkende rood-witte troepenmacht de tegenstander deed verstijven want in plaats van dat deze de druk in de tweede helft zou opvoeren, DWB het mes op de keel zou zetten en de score zou uitdiepen, trokken ze terug op hun eigen helft en lieten ze zich door meesterslager Luc Gommers gewillig naar de slachtbank leiden.

Het werd om eerlijk toe te geven de helft van Luc Gommers die derde keer goede keer zijn gram haalde door na de pauze tweemaal (voor zover zijn geheugen uw verslaggever niet in de steek laat) de netten te laten trillen. Uiteindelijk pikte ook Koen Geurts (als ik mij niet vergis) zijn doelpuntje mee. Toen uiteindelijk het laatste fluitsignaal weerklonk stond het scorebord op 3-1. 

Nee, dit was werkelijk het voetbal waarvoor supporters naar het stadion komen: aanvallend, attractief, met lef en af en toe snedige duels. Het was dan ook voor Johan N. een fijne comeback na een goede maand blessureleed. DWB kan volgende week met opgeheven hoofd naar SVK.

De ploeg: Wouter (2e helft: Bram), Johan K., Jos, Eddie, Peter, Steven, Koen VW, Ben, Johan N, Bram, Koen Geurts, Luc Delrue, Roel.

Supporters: Ruben en Bienvenu 

verslaggever: R.Boon

  

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s