DWB wint makkelijk tegen mak Linden

Vrijdag 5 oktober, Pellenberg

Op uitzondering van Eddy DN en Johan N, die beiden nog steeds geblesseerd zijn en Bram en Eddy G, die andere verplichtingen hadden, was DWB compleet.

Het gras was lang (té lang) maar wel groen, het plein hobbelig, hellend en aan de cornervlaggen (al ben ik vergeten of die er stonden) vaak sterk stijgend (percentage minstens 5%),  de lichten net sterk genoeg om niet in te dommelen, de goalen even groot of beter gezegd even klein als normaal en ons supportersaantal (exact 2 in aantal) verdubbeld. U hoort het al beste lezer over voetbal zullen we het in de eerste helft van dit verslag niet hebben.

Middenveldvoetbal wisselt zich voor de rust zelden af met uitgesproken kansen.  Hier ligt de verdienste van de DWB-spelers die de tegenstander de eerste helft en eigenlijk de hele wedstrijd hun wet oplegden. DWB wist de kansen in tegenstelling tot de Lindenaars wel te verzilveren. Zo kopte Koen Van Wichelen op een gemeten corner de bal staalhard voorbij de Lindense goalie. Aan de overkant wrong één van de Lindense spitsen een knap opgezette aanval vakkundig de nek om door de bal recht in de handen van de DWB-keeper te lobben.

Tot zover de eerste helft.

Het toeschouwersaantal bleef constant. Een moment van herbronning kwam als geroepen want van ‘champagnevoetbal’ was er in de eerste helft weinig in huis gekomen.

Na de pauze ging DWB op zijn elan verder. Het was immers nog maar 0-1 mede de verdienste van de Lindense goalie die een sterke match speelde. Een snel doelpunt en men kon de boeken aan de overkant sluiten. 

Al is in voetbal  natuurlijk alles mogelijk. Daar kunnen ze vooral in Antwerpen en Sofia over meepraten. Dat doelpunt bleef  echter lang op zich wachten, goed voetbal daarentegen niet. DWB liet hiervan af en toe knappe staaltjes zien en het dient gezegd dat de keren dat de tegenstanders in de tweede helft de middenlijn overschreden hebben bijna op één hand te tellen waren.

Hoog spel en combinatiespel sloten een pact in het kamp van DWB en dat leverde enkele open doelkansen op. Al schoot DWB daar keer op keer een voet of kop te kort. De weinige keren dat Linden toch besloot om iets richting het DWB-doel te ondernemen waren telkens gevaarlijk. De DWB-keeper ging goed plat op een verraderlijke bal. De hoekschop die daarop volgde leverde geen doelgevaar op.

Na bang afwachten viel uiteindelijk dan toch het doelpunt aan de overkant. De belangrijke drie punten voor de jongens van interim-trainer Delrue waren binnen. De titel wordt moeilijk dit seizoen, Europees voetbal daarentegen ligt voor de rood-witten binnen handbereik. Deze match is er weliswaar één om snel te vergeten.

De Elf: Ruben, Johan K., Jos, Peter Eykens, Steven, Koen VW, Wouter, Ben, Roel, Luc Delrue, Koen Geurts en Luc Gommers.

Supporters van dienst: Eddy DN en Luc Boon

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s