DWB onderuit tegen sterk Herselt

vrijdag 14 september, Bruineveld

Het mocht niet zijn. De 9-1 die DWB  vorige week de KUL aansmeerde, was geen voorbode van een zegereeks. De kanaries uit het verre Herselt tappen duidelijk uit een andere vaatje dan hun vrienden uit Limburg.

Na het eerste fluitsignaal barstte dan ook niet verwonderlijk een strijd uit tussen twee ploegen die elkaar meer dan waard waren. De verdediging met Johan K. en Eddie op hun vertrouwde backposities, Jos als ultieme slot op de verdediging en Ruben als gelegenheidsvoorstopper maakte onmiddellijk kennis met de snelheid en beweeglijkheid van de Herseltse spitsen. Mandekking was de enige oplossing-aldus Luc Delrue-om hen het scoren te beletten. Bijgevolg was het vanachter alweer kiezen tussen zoneverdediging en  mandekking. Dat laatste zorgde in de eerste helft voor een grote opening op de rechterflank-Eddie volgde immers zijn man zoals opgedragen. De tegenstander wist dit echter niet uit te buiten mede door het afstoppingswerk van Bram.

De linkerflank daarentegen werd door Herselt wel benut profiterend van hun snel oprukkende rechtsback die me een beetje aan Roberto Carlos deed denken. Meermaals liep hij onze linkerflank op een hoopje en leverde op het einde nog een prima schot af.

De eerste goal viel evenwel na een actie opgezet op de rechterflank. De bal belandde onder iedereen door buiten het bereik van Eddy in de linker benedenhoek. DWB was meteen terug wakker maar het lukte toch niet een vuist te maken tegen een gretig Herselt dat de druk niet verminderde. Hun spitsen bleven vinnig, wisselden van kant en werden van tijd tot tijd aardig diep gestuurd. Daarover kan uw verslaggever  getuigen die, toen hij het eenmaal doorhad, zijn mannetje al richting de kooi van Eddy zag stormen. Hij draaide zich als de bliksem om, want het was achtervolgen geblazen. Resultaat: geen 0-2 maar wel een lichte verrekking in hamstrings voor de gelegenheidsvoorstopper. Peter stond echter al te popelen om in te vallen. Het was echter uitstel van executie.

Eerst volgde nog een lange run van hun rechtsback die zowaar drie man in de wind zette en wiens schot uiteindelijk op de paal uiteenspatte. Daarna verdubbelde Herselt wel de score: 0-2. Tevens de ruststand.

Na de koffie was het vooral DWB dat gretig uit de kleedkamer kwam- echter zonder Steven die al voor de rust met een blessure aan de lies het veld moest verlaten. Die gretigheid werd na een goed kwartier beloond met de aansluitingstreffer. Een vlotte combinatie zette Bram alleen voor de keeper die nog wel even in de weg kwam liggen maar Bram wipte de bal mooi over hem in doel. 

Hierna nam Herselt het heft terug in handen en smoorde dusdanig een remonte van DWB in de kiem. Opnieuw werd er door de gelen druk naar voor gezet maar er slopen langzamerhand slordigheden in hun spel die door DWB niet benut konden worden. Uit een mooie combinatie van Herselt die hen tot aan het territorium van Eddy DN bracht kwam een dito goal voort. Het laden van het Herseltse geweer kostte weliswaar tijd. Wat zich vertaalde in een rondtikken rond de halve maan. Uiteindelijk wist er iemand zich vrij te kappen. Deze wipte de bal op en mikte hem in de rechter benedenhoek. Eddy zat er dichtbij maar het mocht niet zijn. Deze laatste-het moet gezegd- wist echter lang de bordjes op 1-2 te houden met enkele fraaie saves.

Toch vervielen deze in het niets wanneer een 10-tal minuten voor het einde een bal door de Herseltse Roberto Carlos van net over het middenveld hoog richting doel gekeild werd en uiteindelijk tot ieders (Eddy DN incluis) verbazing  in doel belandde. Het is het eeuwige en haast ongeneeslijke hoge-ballensyndroom van menig keeper. 

Zo eindigt een aardige pot voetbal met inzet aan beide kanten in een billijke 1-4 overwinning voor Herselt. De generale repetitie voor de match tegen Duisburg viel dus in het minst gezegd in het water. Het belooft een zware trip te worden naar Duisburg. Al is in voetbal alles mogelijk.

Ploeg: Eddy DN, Johan K, Jos, Ruben, Eddie, Bram, Koen VW, Steven, Luc Delrue, Ben, Koen Geurts, Peter en gastspeler Nick.

Verslag: Ruben Boon

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s