DWB mist competitiestart

vrijdag 31 augustus 2007, Bruineveld

Wat de kers op een sterke voorbereiding moest worden eindigde (bijna) in een robbertje bekvechten. Aanvankelijk leek echter niets een sterke seizoenstart van de rood-witte garde in de weg te staan: het elftal (bijna althans) au grand complet, het gras kort gemaaid, de lijnen gekalkt, de schoenen gepoetst, een tactische plan en bovenal een grote honger naar de bal.

Het zou uiteindelijk dat tactische plan zijn dat DWB in de eerste helft de das omdeed. Het moet met pijn in hart geweest zijn dat Luk Delrue die ongetwijfeld dagen had zitten broeden op dit experiment zijn team zag onderliggen. Met een 4-5-1 opstelling een match winnen is niet vanzelfsprekend. Er moeten immers doelpunten vallen.

De tegenstanders hadden weinig moeite met het afstoppen van de eenzame ronddolende DWB-spits en de te weinig oprukkende flankspelers. Ze trokken ten aanval wat nog altijd de beste verdediging blijft. “Huug spielen” zoals de alombekende voetbalcoryfee het zou uitgedrukt hebben.

De DWB-verdediging had het meteen begrepen: een avondje kuieren zat er niet in. Eddy De Neef hield zijn troepen in het gelid en vuurde ze luidkeels aan. Wakker blijven was de boodschap want het was werkendag. Het middenveld dat in de nieuwe opstelling ietwat op een hoopje lag liep precies rond als een kip zonder kop waarbij het schipperen was tussen positiespel en mandekking. Het hoeft niet uitgelegd te worden dat er van aanvallen in de eerste helft weinig in huis kwam. En als DWB er dan eens uitkwam op de counter en de passing accuraat gebeurde liet de aansluiting het afweten waardoor de enige spits zich vaak alleen op een eiland bevond omringd door een zee van groen-witten.

Na ongeveer 25-tal minuten werd het overwicht van Thor omgezet in een doelpunt. Daarvoor had De Neef in coöperatie met zijn verdediging zijn netten feilloos schoon weten te houden met enkele autoritaire en zelfverzekerde tussenkomsten. Het doelpunt zorgde echter voor schaamrood op de wangen van de DWB-doelman. Na een corner kreeg de DWB verdediging de bal niet weg waardoor een harrewar ontstond. Uiteindelijk rolde de bal door de benen van De Neef die wel door de grond kon zakken in doel. Thor ging met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in.

Er was werk aan de winkel voor tacticus Delrue die luisterde naar de klaagzang van zijn spits om een spitsbroeder. Hij herschikte zijn troepen in de oude en vertrouwde 4-4-2 op hoop van beterschap (lees: doelkansen en bijbehorende doelpunten). Tevergeefs. Het leek wel of Thor na de koffie nog scherper voor de dag kwam en hun offensief gewoon verderzette. De DWB verdedigers hadden hun handen vol aan de Thor spitsen die bevoorraad werden door de snelle flankspelers waardoor ook het DWB middenveld weer aan het werk werd gezet. Na twintig minuten stond het 0-3. Geheel verdiend. 

Toch was het geen algehele walk-over maar alleen dat tikkeltje meer dat bij de tegenstander aanwezig was. Halverwege de tweede helft kwam DWB eigenlijk voor het eerst echt in de match en zette druk naar voor. De potige verdedigers lieten de beide DWB-spitsen duidelijk weten hoe de kaarten lagen en wie de baas was. Hard maar fair spel. Tot iemand uit de groen-witte afweergordel zijn boekje te buiten ging en Luc Gommers, één van de DWB spitsen, te hardhandig aanpakte. Jan Heyvaert, scheidsrechter van dienst, was echter druk bezig met de bloedneus van Luc Delrue. Dit deed de potjes van Gommers danig overkoken. Geïrriteerd trapte hij de bal tegen een hem tot kalmte aanmanende toeschouwer en pakte zijn biezen. In het UZ Gasthuisberg werd uiteindelijk een vrij ernstige schouderblessure vastgesteld die Luk een goede maand van de velden zal houden. Een zwaar verdict. Bij deze wens ik hem een spoedig herstel. Ondertussen zette dit voorval Koen Van Wichelen aan tot een robbertje bekvechten met de tegenstander die zich eveneens liet vangen en het spel was op de wagen. Uiteindelijk werd er toch nog gevoetbald. DWB maakte tien minuten voor tijd de verdiende eerredder. Een corner werd door één van de DWB-spitsen in doel gedevieerd.

Einduitslag: DWB-Thor 1-3.

De tongen moesten achteraf gesmeerd worden want stof om over na te praten was er in overvloed.

Opstelling: Eddy DN, Eddie Gijbels, Peter Eykens, Wouter Kerkhof, Jos Ovaere, Luc Delrue, Steven Dusoleil, Ruben Boon, Johan Nelissen, Luc Gommers, Koen Geurts, Johan Kerkhof, Koen Van Wichelen.

Verslag: Ruben Boon     

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s