Onwaarschijnlijke remonte

Gommaar-DWB: 3-4 (vrijdag 22 december 2006)

Terwijl het professionele Belgisch voetbal al aan de kerstkalkoen toe is, staan de Leuvense Derde Wereld Boys alweer paraat voor de zoveelste match uit hun bestaan. Wie zijn hier de amateurs, en wie zijn hier de profs eigenlijk? Het in nevelen gehulde provinciaal domein is het uitverkoren terrein voor de ultieme slag tussen jeugd en ervaring…

Hevige start, al meteen van in de eerste minuut. Koen Geurts gaat op rechts door en lost een pruim waar de keeper nu nog niet goed van is. Maar geen goal. Aan de overzijde al meteen een doorbraak en de Gomaar-aanvaller gaat alleen op de keeper af, die het gevaar gelukkig uit de voeten haalt. Even later een scherpe center voor DWB-doel, alweer afgeblokt door uw keeper. Het eerste kwartier gaat het dus ongelofelijk over-en-weer. Luc D en Jos wroeten zich te pletter en commanderen dat het een lieve lust is. Kwestie van de troepen een klein beetje te positioneren en een beetje controle over de match te krijgen. Na een kwartier is het toch prijs. Op links kan een Gommaar-man vanop 30 meter ongehinderd oprukken, dribbeltje uit de voeten toveren, even versnellen, om dan in het strafschopgebied ook nog de DWB-keeper te grazen te nemen. 1-0 achter, verdorie. We laten het verder niet aan ons hart komen, drukken en creëeren ook kansen. Koen G en Ben zijn bijzonder bedrijvig, maar het is Koen VW die nog een keihard schot laag bij de grond kan lanceren. De Gommaar-keeper toont evenwel zijn klasse op de lijn en keert het schot.

De tweede helft dan. De jonkies van Gommaar blijven DWB pijn doen met hun snelle uitbraken. Een ver schot wordt tot twee keer toe gekeerd door de DWB-keeper, maar de derde keer is er te veel aan. Jos probeert de bal nog uit de netten te trappen, maar Peter geeft nogal simpel toe dat het goal is. 2-0 dus. Het ziet er op dat moment niet zo goed uit voor DWB. Nu, de Jos is niet alleen een keigoeie libero, maar hij weet ook wanneer hij een tandje bij moet steken. Hij rukt dan maar meteen op tot in het middenveld, verstuurt een lange bal die nog ergens een tussenstation passeert, waarna ie bij Koen VW belandt die er droogweg en van kortbij 2-1 van maakt. Een snelle en hoopgevende aansluitingstreffer. Edoch, die van de Gommaar geven ook niet op. Bram ziet alle kleuren van de regenboog op de linksback. Hij vecht als een leeuw, maar kan niet verhinderen dat er al eens een man doorgaat. Uw keeper kan nog in de weg gaan liggen van de doorgebroken man en het voorzet-schot hobbelt richting de verste paal. Daar komt een Gommaarder aangelopen, Peter steekt er nog bijna zijn elastieken benen voor, maar helaas… de aanvaller is eerst en de bal zit in doel. 3-1, verdomme.

Gelukkig scoren we onmiddellijk tegen. Een lange voorzet van op rechts (van Koen G of Ben) en Luc Delrue weet ijzig kalm de goede voet te vinden en maakt de 3-2. Hoe lang hebben we nog te spelen? Twintig minuten of zo. Het is tijd om een tandje bij te steken. DWB presst nu tegen 200 per uur. De aanvalsgolven vloeien over het hobbelige rugbyveld. Alweer vanop rechts een voorzet (van Koen G of Ben, elk hebben ze één van de voorzetten gegeven op de doelpunten, alleen weet ik niet wie op welke?) en Koen VW werkt kort en krachtig de 3-3 tegen de netten. Vreugde alom, maar match nog niet gespeeld. De laatste tien minuten krijgen een thriller-gehalte waar Hitchkok alleen kan van dromen. Een Gommaar-aanvaller krijgt kans op een mooi schot, gedraaid met rechts naar de linkerhoek. Maar uw keeper laat zich niet pruimen en duikt de bal in extremis naast de paal. Even later moet Steven zijn voet voor een schot gooien. Wat een vreemde krul in de lucht tot gevolg heeft en een bal die over de keeper en onder de lat dreigt binnen te vallen. Maar Eddy DN zijn hersenen werken in overdrive en de adrenaline doet hem een achterwaartse karpersprong uithalen, de bal ‘Klem’ zetten zoals Klem ze nog nooit klem heeft gezet, en pardoes en keihard op de grond vallen… zonder te lossen. Geen goal dus.

Ondertussen heeft DWB aan de overkant menige goeie kans versiert. Ook de Gommaar-keeper speelt een goeie match. Maar… de laatste twee minuten zijn van DWB. We hebben één heuse goaltjesdief en die heet Luc Gommers. Met een puntertje vanop links verrast hij de keeper die helemaal aan de linkerpaal staat. De bal hobbelt tergend traag op rechts in het zijnet… 3-4 en DWB staat dus op winst. U denkt nu dat de match gespeeld is? Dat is buiten de waard van Billy gerekend, die in de laatste minuut als rechtsback nog een dribbelnummer uit zijn benen schudt dat haast mislukt. Gelukkig, gelukkig, gelukkig… levert dat niets meer op voor de Gommaar en kan DWB het feest gaan inzetten.

Enige zelfkritiek mag ons niet vreemd zijn. Als we zo spelen tegen een efficiënte, koele ploeg gaan we de doos in. Dat neemt niet weg dat het een heerlijke match was. We streden met open vizier, het ging ongelofelijk snel over en weer, het scenario zat ons aanvankelijk tegen… en dan winnen we toch nog dankzij een ultiem slotoffensief. De hele ploeg heeft gevochten dat het geen naam had. Een tekeningetje hoeft er verder niet bij, want in de derde time kreeg de match zowaar mythische proporties. En dan nu, de Kerstkalkoen!

Verslag: Eddy De Neef

Aanwezig: Eddy DN, Eddie G, Johan K, Peter, Jos, Bram, Billy, Steven, Luc G, Luc D, Johan N, Ben, Koen G, Koen VW

Supporter van dienst: Jan H.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder matchverslagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s